FacebookTwitterLinkedIn

Forbes România: Ce decizii de business a luat compania dumneavoastră de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Asa cum era firesc, primele măsuri au vizat siguranța angajaților noștri. Am decis să comunicăm rapid cu ei, am luat măsuri precum lucrul de la domiciliu, iar în situațiile în care este nevoie de întâlniri ne luăm toate măsurile de protecție indicate de specialiști și autorități. Ne întâlnim virtual noi, colegii, ne întâlnim virtual cu clienții și ne-am adaptat rapid noilor mijloace prin care putem comunica și păstra fluxul de lucru. Ne-am aliniat încă de la început primelor mesaje transmise de autorități și am informat mai departe angajații și colaboratorii cu privire la importanța lucrului de acasă, a limitării ieșirilor și întâlnirilor, a metodelor de igienizare.

Forbes România: Care sunt măsurile pe care compania dumneavoastră le-a luat în sprijinul angajaților de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

În ceea ce privește activitatea noastră propriu-zisă, aceea de realizare de concepte de design interior, avem avantajul că partea de proiectare, de creionare dacă vreți, se realizează pe computer, ceea ce înseamnă că se poate lucra și de acasă pe acest segment. Măsuri maxime de protecție sunt luate în cazul proiectelor pe care le avem în derulare și care presupun prezență „pe șantier”, cum o numim noi, coordonare a echipelor care implementează conceptul de design creat de noi. Sigur că în acest caz am limitat numărul de persoane care lucrează și am luat măsuri stricte de protecție și igienizare a spațiilor, astfel încât să fim în siguranță și noi, și lucrătorii, dar și clienții. În momentul acesta am reușit să creăm un echilibru între siguranță și finalizarea proiectelor în lucru pentru diverși clienți. Totodată, scopul nostru este să păstrăm echipa Lemon intactă.

Forbes România: Care sunt scenariile posibile pe care le vedeți pentru business-ul dumneavoastră dacă epidemia continua și/sau ia amploare? Dar pentru întreaga economie românească?

E greu de estimat cum va evolua totul, pentru că ne confruntăm toți cu o situație nouă, fără precedent. Cu siguranță toate domeniile din business vor fi afectate, pe viitor, însă important este să avem mereu în minte o bună ajustare la condițiile date, identificarea oportunităților ce se pot ivi, grija permanentă pentru angajați și colaboratori.

Forbes România: Cum credeți că ați putea ajuta comunitatea – socială și/sau de business?

Citeam de curând că un antropolog a fost întrebat în ce se măsoară gradul de civilizație al unei societăți, iar răspunsul acestuia nu a făcut referire la tehnologii avansate, la sume mari de bani sau alte inovații, ci la ajutorul pe care membrii societății respective sunt dispuși și înțeleg că trebuie să-l acorde semenilor aflați în situații dificile. Cred că acum este un moment în care trebuie să exersăm solidaritatea și să arătăm că ne pasă unii de ceilalți, să îi susținem pe cei care au nevoie de ajutor. Lemon Interior Design a sprijinit încă de la început inițiativa partenerilor noștri de la One United Properties de a dona sume importante de bani pentru ajutarea sistemului medical pus la grea încercare. Și cred că fiecare se poate implica în societate arătând că este responsabil, oferind ajutor cuiva care are nevoie, făcând o donație oricât de mică. Puterea comunității poate face minuni.