Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Elena Grec

Elena Grec.jpg
Avere. 17-18 milioane de euro Vârstă: 59 de ani Reşedinţă: Cluj Domenii: Turism, alimentaţie publică, imobiliar

Pe Elena Grec o găseşti câteva zile pe săptămână în Cluj, unde îşi păstoreşte afacerea din domeniul HoReCa. Recunoaşte că nu avea experienţă în turism, însă şi-a făcut „mâna“ în afaceri cu mulţi ani în urmă. West City Hotel, o capacitate de cazare de patru stele (cumpărat în primăvara anului trecut cu 12 milioane de euro), poartă parcă din amprenta proprietarei: cochet, intim (deşi are 100 de camere) şi cu un design foarte inspirat. Nu a depăşit în 2009 gradul mediu de ocupare de 25%, însă Elena Grec speră să-şi acopere măcar cheltuielile în această perioadă de criză. Cifra de afaceri de anul trecut a fost de aproximativ 1,6 milioane de euro, iar proprietara speră la o creştere de 8-10% în acest an. Hotelul, amplasat undeva la marginea oraşului, se autofinanţează şi din restaurant, unde organizează diverse evenimente. Una dintre deciziile luate de antreprenoare în 2010 a fost schimbarea managementului hotelului.

În 2010, Elena Grec a ţinut să iasă la pensie, şi oficial îşi doreşte ca treptat să se ocupe mai puţin de afaceri (pe lângă hotel mai are şi restaurantul Diamant din Târgu Mureş, terenuri şi spaţii comerciale) şi mai mult de ea. Doreşte să călătorească. Este pasionată de artă şi colecţio-nează, în măsura în care poate, tablouri ale artiştilor tineri.

Aproape o viaţă de om a fost cadru didactic (timp de 19 ani, fiind absolventă de fizică-chimie) apoi a lucrat în producţie 18 ani. Deşi mai are şi ceva bani în conturi, doreşte să-i plaseze inteligent. Nu ştie ce investiţii va derula în viitor, nici dacă se va asocia sau nu cu cineva. Apreciază că-i este foarte greu singură la această vârstă. Până atunci, se implică în viaţa socială din Târgu Mureş, fără a dori însă să dea detalii concrete despre acţiunile la care ia parte şi gesturile pe care le face.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii