FacebookTwitterLinkedIn

În urma acestei finanțări, Catalyst România a preluat puțin peste 10% din acțiunile retailerului online, aceasta fiind, de fapt, a doua rundă de finanțare pe care elefant.ro o primește, după cea făcută inițial de Fribourg Investments. „Ne pregătim și pentru a treia rundă de finanțare, poate chiar mai devreme de sfârșitul anului viitor”, a spus Ion Sturza, cel care deține compania Universal Online Promotion prin care controlează elefant.ro.

Catalyst România este unul dintre cele mai importante fonduri locale de private equity pentru creștere și venture capital, fiind finanțat în principal de către Fondul European de Investiții, prin inițiativa JEREMIE. În portofoliul de investiții al fondului se numără, până acum, platforme online ca avocatnet.ro, elefant.ro dar și Simartis Telecom, companie de mobile software.

Potrivit declarațiilor lui Ion Sturza , „investiția va fi direcționată către consolidarea brandului și creșterea numărului de clienți, adică înspre marketing”. Omul de afaceri aprecia că, în condițiile în care cifra de afaceri de anul acesta este estimată la 15 milioane de euro, aceasta se va dubla în anul viitor, datorită finanțării pe care fondul Catalyst România a făcut-o prin intermediul 3TS. „Încă vom mai fi pe minus ca profitabilitate, însă în câțiva ani vom ajunge pe break even. Cărțile si jucăriile, alături de alte câteva game de produse din cele 10 categorii disponibile în prezent, sunt deja pe break even”, a mai spus acesta.

Toate investițiile venite din partea celor două fonduri implicate în acționariatul retailerului online, vor avea, cel mai probabil, o finalitate într-un exit prin listarea la bursă, în următorii 3-5 ani, după cum au afirmat atât Ion Sturza cât și Mihai Sfințescu, Team Leader Catalyst România și Partener 3TS Capital Partners.

„Nu se pune problema să intrăm pe bursa principală, ci pe cea alternativă”, a precizat Ion Sturza unul dintre cei mai bogați români, care ocupă poziția 24 în Topul Forbes 500 Miliardari, cu o avere estimată la 110 milioane de euro.