Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Afaceri |
|

Elefant Online atrage 17,5 milioane de lei printr-un plasament privat de obligațiuni 

 Elefant.ro este una dintre principalele platforme de comerț electronic din România, fondată de omul de afaceri Ion Sturza.  
elefantro

Elefant Online a încheiat marți, în mod anticipat, o ofertă primară de vânzare de obligațiuni de tip plasament privat prin care a atras 17,5 milioane de lei.

Fondurile obținute au fost cu aproximativ 75% mai mari față de cuantumul necesar încheierii cu succes a ofertei.

Obligațiunile cu simbolul ELF26 emise în cadrul plasamentului privat derulat în perioada 17 – 23 noiembrie sunt denominate în lei, au scadența la 5 ani și o rată anuală fixă a cuponului de 9% stabilită de emitent, cupoanele urmând să fie plătite semestrial. Valoarea nominală a unei obligațiuni ELF26 este de 100 lei, iar subscrierea minimă în cadrul plasamentului a fost de 80.000 lei (800 de obligațiuni).  

Plasamentul a fost intermediat de brokerul de retail TradeVille.

Elefant Online urmează să facă demersuri pentru listarea obligațiunilor sale pe sistemul multilateral de tranzacționare (SMT) operat de Bursa de Valori București.

Anterior, Elefant Online a rambursat integral suma aferentă celor 76.514 obligațiuni corporative emise în anul 2018, ajunse la maturitate în septembrie a.c. Valoarea emisiunii de obligațiuni lansată în urmă cu trei ani s-a ridicat la 7,65 milioane lei, iar titlurile au avut o dobândă anuală fixă (cupon) de 9%, plătibilă semestrial. 

Elefant a înregistrat în primul semestru din 2021 afaceri de 104 milioane de lei în şi pierderi nete de 3,8 milioane de lei.

Magazinul online este operat de compania Elefant Online SA (fosta Universal Online Promotion SRL), controlată de compania Millennium Gold Resources Limited, înregistrată în Cipru și care deţine 60,7% din business. Millennium Gold Resources Limited este deținută de omul de afaceri Ion Sturza.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii