Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Afaceri |
|

Electrogrup, Urban Scope și Swarco Traffic România vor dezvolta un sistem de management inteligent al traficului în Piatra Neamț, în valoare de 5.5 milioane de euro

Electrogrup, companie membră a grupului E-INFRA, va dezvolta, în asocierea al carei lider este Swarco Traffic România, un sistem de management inteligent al traficului din municipiul Piatra Neamț, în valoare totală de 5.5 milioane de Euro, fără TVA, alături de Urban Scope SRL.
Electrogrup

“La doar câteva luni după ce am anunțat startul primului proiect din România ce prevede integrarea mai multor soluții de tip Smart City în Piatra Neamț, continuăm pașii rapizi către dezvoltarea Smart a municipiului, cu un sistem de management inteligent al traficului, ai cărei beneficiari vor fi locuitorii, poliția rutieră, operatorul de transport public, turiștii și persoanele care tranzitează orașul și, nu în ultimul rând, municipalitatea. Totul, pentru o creștere a siguranței cetățenilor în spațiul public, precum și o  scădere a timpilor de aşteptare în trafic şi, implicit, reducerea gradului de poluare în zona urbană, generată de reducerea emisiilor de noxe”, a declarat Adrian Florea, CEO Electrogrup.

Electrogrup va furniza, instala, configura și pune în funcțiune echipamente și licențe pentru sistemele de comunicații, LPR (camere ce recunosc numerele de înmatriculare) și CCTV (supraveghere video cu circuit închis), dar va efectua și lucrări civile și amenajarea centrului de comandă și control.

Proiectul, ce se va desfășura pe durata a 82 de luni, va avea o componentă de finanțare nerambursabilă, prin Programul Operational RegionaI (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 4 – “Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”.

“Contractul de finanțare a proiectului a fost semnat în data de 28 ianuarie, iar acum am trecut în faza următoare, respectiv implementarea acestuia. Sistemul de management inteligent al traficului în municipiul Piatra-Neamț vizează creșterea gradului de atractivitate a transportului public și migrarea unui număr cât mai mare de locuitori spre acest mijloc de transport, prin scăderea timpilor de deplasare și a costurilor de transport, cu efecte pozitive asupra reducerii poluării si a consumului de energie, decongestionarea traficului și îmbunatățirea siguranței în trafic. Valoarea contractului semnat astăzi este de 32.263.990 lei și este complementară altor 6 proiecte care au obținut finanțare europeană și care se referă la modernizarea și reorganizarea unor coridoare urbane, modernizarea stațiilor de autobuz, achiziția de autobuze electrice și implementarea unui sistem de bike sharing în municipiul nostru” anunță primarul municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic.

72% dintre cetățenii europeni locuiesc în mediul urban, unde se consumă 75% din energia totală și unde 98% dintre călătoriile urbane efectuate au o lungime mai mică de 5 km. Astfel, orașele cu o densitate mare a populației și o pondere mare a călătoriilor pe distanțe scurte prezintă un mare potențial de orientare spre un transport cu emisii recluse de carbon, prin reorientarea către deplasările pietonale, cu bicicleta și transportul comun.

Anterior, la începutul acestui an, Electrogrup a dat startul implementării primului proiect Smart City integrat din România – modernizarea stațiilor de așteptare a mijloacelor de transport public, tot în Piatra Neamț, contract în valoare de peste 21.1 milioane de lei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii