FacebookTwitterLinkedIn

Profitul operațional a fost de 170 milioane de lei, cu 19% mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.  Grupul Electrica înregistrând o creștere de 12% a EBITDA, atingând nivelul de 258 milioane de lei, în primul trimestru din 2016.

Veniturile operaționale  din primul trimestru al  acestui an au fost de 1,518 milioane lei, în creștere cu 92 milioane lei, respectiv cu 6% mai mult față de perioada similară din 2015.

Licitație acerbă pentru furnizarea curentului electric către RATB

Pe segmentul de furnizare s-a înregistrat o creștere cu 3% a veniturilor, generată de o cantitate furnizată cu 8% mai mare decât în primul trimestru din 2015.

În ciuda unei creșteri de 3% a cantităților distribuite, veniturile înregistrate de segmentul de distribuție au scăzut cu 10%, principala cauză fiind reducerea tarifelor.

Negocierile dintre Electrica SA și Fondul Proprietatea s-au încheiat fără acord de vânzare

Electrica a alocat un buget de 834 milioane de lei pentru posibile investiții în 2016.

Partea profitului net cu creşterea cea mai semnificativă, respectiv 23%, este cea care revine acţionarilor Electrica SA. Această creştere a fost generată de câștigul din deconsolidarea SE Moldova, ca urmare a măsurilor de eficientizare a structurii Grupului

Iuliana Andronache, director general Electrica SA, a declarat:“În ciuda schimbărilor importante din piața de energie, inclusiv în ceea ce privește cadrul de reglementare, rezultatele financiare înregistrate de Electrica în primele trei luni ale acestui an sunt foarte bune. Măsurile implementate de managementul companiei în vederea eficientizării activităților de bază, diminuării costurilor și optimizării investițiilor au dus  la obținerea acestor rezultate financiare, continuând practic evoluția constantă a profitabilității”.

Coresi Business Park, BREEAM Very Good