Cautare
, Contributor

Energie |
|

Electrica începe (din nou) negocierile cu Fondul Proprietatea

Operațiunea vizează achiziţionarea de către Electrica a întregii participaţii deţinute de Fondul Proprietatea (FP) la capitalul social al filialelor companiei energetice.
electrica

Filialele vizate de negocieri sunt Electrica Distribuţie Muntenia Nord (FP deține 21,99%), Electrica Distribuţie Transilvania Nord (22%), Electrica Distribuţie Transilvania Sud (21,99%) şi Electrica Furnizare SA (22s%). Astfel, Consiliului de Administraţie al Electrica SA a fost mandatat, în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Electrica SA, desfășurată în data de 10 noiembrie 2015, să demareze procesul de negociere cu FP.

S-ar putea să vă intereseze: Prea multă energie verde?

”Preţul oferit către Fondul Proprietatea va trebui să ţină seama exclusiv de argumentele economice existente pentru această achiziţie. La momentul finalizării procesului de negociere, Consiliul de Administraţie este obligat să facă public preţul oferit, fie el acceptat sau nu de către Fondul Proprietatea, împreună cu argumentaţia economică care a stat la baza ofertei”, spun reprezentanții Electrică. Consiliul de Administraţie va trebui să încheie procesul de negociere până la data de 31.03.2016, iar aprobarea încheierii efective a contractului (inclusiv termenii specifici ai acestuia) va fi decisă de Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor.

EXCLUSIV: Afacerile GSP Holding vor scădea cu până la 40% în 2015

“În ceea ce privește participațiile deținute de Fondul Proprietatea, așa cum am mai spus, consider această achiziție ca fiind absolut naturală, facilitând reorganizarea grupului. Nu dorim însă să facem această achiziție în orice condiții. Prețul trebuie să reflecte realitățile din piață. După cum se știe, am mai purtat negocieri cu Fondul la începutul acestui an, dar atunci nu am ajuns la o înțelegere”, spune Ioan Roșca, director general Electrica SA

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii