FacebookTwitterLinkedIn

„Au fost semnate cu Monsson contracte de vânzare-cumpărare de părţi sociale în trei companii de proiect care dezvoltă un portofoliu totalizând 207 MW de energie regenerabilă, compus din două parcuri fotovoltaice în zona Satu Mare şi un parc eolian în zona Dobrogea. În această tranzacţie, Grupul Electrica a fost asistat de o echipă de consultanţi ai casei de avocatură Ţuca, Zbârcea & Asociaţii, împreună cu Ernst&Young, în timp ce Monsson a fost asistat de Berechet Rusu Hiriţ”, se arată într-un comunicat al companiei.

Grupul Electrica, jucător-cheie pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, precum şi unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul serviciilor energetice, are obiective ambițioase legate de mediu în contextul Pactului ecologic european.

„Obiectivele ambiţioase în materie de mediu ale Pactului ecologic european pot fi atinse printr-un efort susţinut al jucătorilor din industrie. Achiziţia celor 3 proiecte vine să reconfirme angajamentul Grupului Electrica în direcţia dezvoltării sectorului de producţie de energie electrică din resurse regenerabile, reprezentând, în acelaşi timp, un pas important în direcţia implementării strategiei generale de creştere a Grupului”, a declarat Corina Popescu, director general al Electrica.

Pe data de 28 iulie 2021, a semnat, în calitate de cumpărător, trei contracte de vânzare – cumpărare de părţi sociale în trei companii de proiect care au ca obiect principal de activitate producţia de energie din surse regenerabile:

– Primul contract, privind achiziţia a 100% din părţile sociale deţinute de vânzători în Crucea Power Park SRL, are o valoare totală estimată de 8,47 milioane de euro;

– Al doilea contract vizează achiziţia a 100% din părţile sociale deţinute de vânzători în Sunwind Energy SRL, cu un un preţ total estimat de 1,485 milioane de euro;

– Al treilea contract are ca obiect achiziţia tuturor părţilor sociale deţinute de vânzători în New Trend Energy SRL pentru un preţ total estimat de 3,245 milioane de euro.

Grupul Electrica oferă servicii pentru aproximativ 3,8 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională – cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.