Cautare
, Editor Coordonator

Film |
|

Eleanor, Mustangul condus de Nicolas Cage în „Gone in 60 Seconds”, a fost scos la vânzare

Pentru fanii Ford și Shelby, legendarul Mustang Shelby GT500, alintat Eleanor, este adevărata vedetă din filmul Gone in 60 Seconds, din distribuția căruia fac parte Angelina Jolie și Nicolas Cage.
dsc_5386_1

În film, Nicolas Cage trebuie să fure într-o singură noapte 50 de mașini pentru a-și salva fratele, iar Eleanor este mașina de care se folosește pentru a-și duce planul la îndeplinire. Nu mai puțin de 11 Shelby GT500 au fost folosite în Gone in 60 Seconds, dar doar trei au supraviețuit filmărilor. Dintre acestea unul a ajuns în 2017 în Germania, în garajul tunerului ChromeCars, specializat în colecționarea de automobile care și-au dobândit celebritatea pe marele ecran.

Kai Nieklauson, Oliver Schneider și Chris Zöllner, fondatorii ChromeCars – Automotive  Archeologists, au cumpărat în 2015 o replică a lui Eleanor, iar în 2017 au avut nesperata șansă de a intra în posesia unuia dintre exemplarele originale, folosite în film.

Eleanor este o strălucită reinterpretare a unui Mustang Shelby GT500, care îi are ca autori pe Chip Foose și Steve Stanford. Mașina a devenit un automobil-cult în comunitatea fanilor Mustang, inclusiv în rândul puriștilor. Compania Cinema Vehicle Services (CVS), care a furnizat mașinile din Gone in 60 Seconds, a sesizat imediat oportunitatea și a decis să producă o serie limitată de 150 de kituri Eleanor (jante, sisteme de evacuare și componente din fibră de sticlă).

CVS a produs 11 Shelby GT500 pentru film (un al 12-lea a fost comandat, după încheierea filmărilor, de producătorul Jerry Bruckheimer), doar trei dintre acestea fiind complet funcționale, așa-numitele Hero Cars. Toate au la bază șasiul de Mustang Fastback din anii 67-68 și au motoare V8 cu bloc mic.

Odată fimările finalizate, mașinile au revenit la CVS pentru a fi recondiționate, după care au fost vândute diverșilor colecționari. Una dintre cele trei Hero Cars a fost vândută în SUA, în 2013, de casa de licitații Mecum, pentru suma de un milion de dolari.

În 2017, cei de la Chrome Cars și-au văzut visul cu ochii, când li s-a oferit ocazia să achiziționeze de la CVS una dintre cele trei Hero Cars.
Astăzi a venit momentul să se despartă de ea. Viitorul proprietar va intra în posesia nu doar a unui moment din istoria Hollywood-ului, ci și a unuia dintre cele mai frumoase automobile construite vreodată.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii