FacebookTwitterLinkedIn

În film, Nicolas Cage trebuie să fure într-o singură noapte 50 de mașini pentru a-și salva fratele, iar Eleanor este mașina de care se folosește pentru a-și duce planul la îndeplinire. Nu mai puțin de 11 Shelby GT500 au fost folosite în Gone in 60 Seconds, dar doar trei au supraviețuit filmărilor. Dintre acestea unul a ajuns în 2017 în Germania, în garajul tunerului ChromeCars, specializat în colecționarea de automobile care și-au dobândit celebritatea pe marele ecran.

Kai Nieklauson, Oliver Schneider și Chris Zöllner, fondatorii ChromeCars – Automotive  Archeologists, au cumpărat în 2015 o replică a lui Eleanor, iar în 2017 au avut nesperata șansă de a intra în posesia unuia dintre exemplarele originale, folosite în film.

Eleanor este o strălucită reinterpretare a unui Mustang Shelby GT500, care îi are ca autori pe Chip Foose și Steve Stanford. Mașina a devenit un automobil-cult în comunitatea fanilor Mustang, inclusiv în rândul puriștilor. Compania Cinema Vehicle Services (CVS), care a furnizat mașinile din Gone in 60 Seconds, a sesizat imediat oportunitatea și a decis să producă o serie limitată de 150 de kituri Eleanor (jante, sisteme de evacuare și componente din fibră de sticlă).

CVS a produs 11 Shelby GT500 pentru film (un al 12-lea a fost comandat, după încheierea filmărilor, de producătorul Jerry Bruckheimer), doar trei dintre acestea fiind complet funcționale, așa-numitele Hero Cars. Toate au la bază șasiul de Mustang Fastback din anii 67-68 și au motoare V8 cu bloc mic.

Odată fimările finalizate, mașinile au revenit la CVS pentru a fi recondiționate, după care au fost vândute diverșilor colecționari. Una dintre cele trei Hero Cars a fost vândută în SUA, în 2013, de casa de licitații Mecum, pentru suma de un milion de dolari.

În 2017, cei de la Chrome Cars și-au văzut visul cu ochii, când li s-a oferit ocazia să achiziționeze de la CVS una dintre cele trei Hero Cars.
Astăzi a venit momentul să se despartă de ea. Viitorul proprietar va intra în posesia nu doar a unui moment din istoria Hollywood-ului, ci și a unuia dintre cele mai frumoase automobile construite vreodată.