Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Uncategorized |
|

ELCEN suplimentează producția de energie termică pentru gerul din zilele următoare

Electrocentrale București a pornit un nou bloc termoenergectiv de la CTE Sud, pentru a asugura cererea de căldură și apă caldă din zilele urmptoare, când temperaturile vor fi extrem de scăzute, informează Agerpres.
Caldura

„Ținând cont de avertizările meteorologilor privind temperaturile extrem se scăzute din perioada următoare (-17 grade C, -18 grade C), ELCEN (Electrocentrale București, n.red.) a obținut introducerea pe piața de echilibrare a unei capacități suplimentare de producție de energie termică pe piața de echilibrare a unei capacități suplimentare de producție de energie termică în CTE Sud, cu o capacitate suplimentară de 120-140 Gcal/h. Astfel, astăzi, 18 ianuarie, la ora 7,00 a fost pornit Blocul nr. 5 de la CTE Sud lși s-au creat condițiile pentru asigurarea unei capacități suplimentare de energie termică, în eventualitatea creșterii comenzii RADET (temperatură sau hidraulicitate), de la capacitatea maximă actuală de 730 Gcal/h la 850 Gcal/h numai din această sursă de protecție (CTE Sud)”, potrivit unui comunicat de presă al companiei, conform Agerpres.

Sâmbătă, ELCEN a pornit un nou grup și la CTE Vest, tot pentru a acoperi consumul de energie termică al bucureștenilor din aceste zile.

Reprezentanții ELCEN amintesc că Dispeceratul Energetic Național a solicitat pornirea ambelor grupuri de pe piața de echilibrare – Blocul nr. 2 CTE Vest și Blocul nr. 5 CTE Sud. Celelelalte capacități de producție ale ELCEN sunt, de asemenea, apte pentru a asigura orice comandă RADET.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii