FacebookTwitterLinkedIn

Tranzacția s-a făcut pe baza unei valori de proprietate de 169,2 milioane de euro, au precizat reprezentanții companiei.

Veniturile nete primite de companie, după cheltuielile de tranzacție, sunt de aproximativ 81 de milioane de euro.

Dar o sumă totală primită în numerar de companie a fost de aproximativ 61,4 milioane de euro, deoarece următoarele sume au fost deduse din încasările nete: 11,6 milioane de euro, pentru rambursarea împrumutului către Bank Hapoalim Ltd.; 8 milioane de euro, utilizați pentru a finanța un împrumut furnizor care a fost acordat pentru o perioadă de trei ani, cu o dobândă de 5% pe an.

Complexul Radisson Blu, unul dintre cele mai mari hoteluri din România, și-ar putea schimba proprietarul, printr-o tranzacție de 177,5 milioane de euro

La finele lunii august 2017, grupul israelian Elbit Imaging a anunțat că intenționează să vândă hotelul Radisson Blu, pentru suma de 177,5 milioane de euro, către un fond de investiții, al cărui nume nu l-a dezvăluit.

Complexul hotelier Radisson cuprinde hotelul de 5 stele Radisson Blu, cu 487 de camere, și hotelul de 4 stele Park Inn, cu 276 de camere. La acestea se adaugă o arie comercială de 7.200 de metri pătrați, care cuprinde un cazino, un centru fitness, magazine de lux și alte servicii, care sunt disponibile atât pentru oaspeții hotelurilor, cât și pentru publicul larg.

Radisson Blu este fostul hotel București, care a fost preluat de Elbit Imaging, controlat de Europe Israel, în anul 2000. Redeschis sub noul nume în 2003, acesta a necesitat atunci o investiție de 70 de milioane de euro. Ulterior, investiția inițială a fost commpletată de alta de șapte milioane de euro, care au fost utilizați pentru a transforma aparthotelul Centre Ville în Park Inn.

Complexul hotelier a obținut venituri de 120 milioane de lei, în 2015, cel mai recent an pentru care există informații.

Printre concurenții Radisson Blu sunt JW Marriott, Sheraton, Athene Palace Hilton și Intercontinental.

Cel de-al doilea hotel Radisson din România urmează să fie deschis anul viitor, la Brașov. În urma unei investiții de zece milioane de euro, va fi inaugurată o unitate de cazare cu 105 camere, completate de o zonă de servicii și săli de conferință.

Brandurile Radisson Blu și Park Inn sunt deținute de grupul Rezidor, unul dintre giganții pieței hoteliere globale. Prezent în 80 de țări, Rezidor dețin 460 de hoteluri care au peste 100.000 de camere.