FacebookTwitterLinkedIn

Ai 3 copii minunați, de vârste diferite, cu nevoi diferite. Și mai ai proiecte care necesită entuziam și implicare și un job care te solicită și te provoacă. Cum le faci față și cum păstrezi un echilibru între toate?

Ca să pot face față tuturor cerințelor, am nevoie de organizare. Și atunci, programul meu funcționează după agendă. Și pot spune că mă descurc foarte bine. În primul rând, am învățat după niște ani de coaching să pun pe primul loc nevoile mele, lucrurile pe care eu mi-aș dori să le fac pentru mine și pentru sufletul meu. Pentru că, odată devenite mame, cu unul, doi sau mai mulți copii, nu înseamnă că noi nu mai existăm și că sufletul nostru nu mai are nevoie și el de hrană. Din contră, din el vine energia, iar dacă mama e bine, toată lumea e bine.

Cum te-a ajutat coachingul în a-ți găsi echilibrul?

Am absolvit o școală de coaching în Israel, care m-a ajutat să înțeleg multe lucruri despre mine, să mă dezvolt și să înțeleg cum funcționăm și care sunt lucrurile de care avem nevoie pentru a fi pe deplin fericiți și împliniți și nu doar în prezent, ci pe termen lung.

Așa că asta fac. În primul rând îmi pun în program orele de sală, de pilates, de masaj. Apoi încep să „croiesc“ pe marginea programului de muncă. Copiii cei mari pleacă dimineața și se întorc la 5 de la școală. În această perioadă, de mezin mă ocup mai mult. Îmi place să-i prepar micul-dejun, să ne jucăm seara. În timpul zilei el stă cu bunica lui și cu bona, însă am și eu norocul unui program flexibil, care mă ajută să fiu lângă el destul de mult. Încerc însă ca tot ce se întâmplă după-amiaza să nu-mi afecteze programul cu ei pentru că după ora șase este timpul pe care-l petrecem împreună. Și la fel și weekendurile.

Ce înseamnă, pentru voi, timp de calitate petrecut împreună?

Cred că e important să petreci timp cu copilul, atât spontan, cât și planificat. Timp dedicat, când conectarea este reală și puternică. Nu cred că trebuie să ne uităm pe ceas și să ne evaluăm timpul petrecut cu ei. Ci, pur și simplu, să ne găsim un moment al nostru în care să fim noi înșine. Sinceri și fără rețineri. Să-i întrebăm cum a fost ziua lor, ce le-a plăcut cel mai mult la școală sau când le-a fost greu.

Cum sunt vacanțele voastre și ce planuri aveți, în 5, pentru vara asta?

Ne place foarte mult la mare. Ne plac soarele și căldura. Și atunci, și în lunile reci, noi alegem destinații calde – de obicei Dubai, pentru că este mai aproape. Vara, clar, mergem la mare. În ultimii ani ne-am ales Grecia și în weekend- uri – Bulgaria. Chiar și când copiii au fost mici, am plecat în vacanță în formulă completă. Anul acesta suntem 5 și abia aștept aventura asta! Sigur va fi frumos!

Ai momente de conectare cu fiecare copil?

Încercăm să avem momentele mamă-fiică, mamă-fiu. Cu Alesia am mai des succes, pentru că este și ca temperament genul care-și dorește asta. De cele mai multe ori, ea vine cu propunerea de a avea o zi ca fetele, să mergem la shopping. Alex își petrece mult timp cu bunica, merge în fiecare săptămână la Sinaia, unde are solar de legume și animale.

Ai lansat de curând și o carte! Povestește-ne despre ea!

„9 luni fără griji! 101 întrebări despre sarcină“ este o carte care a apărut din dorința de a oferi femeilor o informație validată de un specialist. Și pentru că în perioada sarcinii avem foarte multe întrebări, medicii nu au timp de fiecare dată să stea de vorbă, să răspundă tuturor întrebărilor. Și căutăm pe Google păreri mai mult sau mai puțin avizate.

Cred foarte mult în puterea informației și mi-am dorit ca aceste întrebări pe care le-am avut și eu și pe care le-am și primit în comunitate, să le strâng într-o carte alături de răpunsurile lor oferite de specialiști. Sunt întrebări despre evoluția sarcinii, despre temeri, despre emoții și hormoni sau chiar despre cadrul legal de care beneficiază o femeie însărcinată. Te pregătește pentru momentul magic.

Pentru 2019 mi-am stabilit câteva proiecte la care țin extrem de mult și care sper să se concretizeze. Până atunci ne vedem și ne auzim la TV și la radio.