Cautare
, Contributor

Forbes.com

Industrie |
|

Ekol își propune investiții de 8 milioane de euro pentru piața din România

Ekol_Logistics.jpg
Ekol isi propune investitii in valoare de 8 milioane de euro, pentru extinderea flotei de autovehicule cu inca 100 de camioane in Romania.

Ekol a inceput investitiile in Europa inca din 1996 prin Ekol Germania. Prin investitiile realizate in 2012, in cinci tari diferite,  Ekol devine compania de logistica turca cu cea mai mare dezvoltare din Europa. Compania, care initial a infiintat Ekol Germania in 1996, a cumparat Ekol Romania si a demarat anul trecut operatiunile din Italia, continua sa se dezvolte prin deschiderea de noi stabilimente in cele mai importante zone ale Europei, cu investitii in Bosnia, Franta, Grecia si Ucraina in 2012.

In acest proces de dezvoltare a business-ului, Ekol Romania va angaja 115 soferi. In ceea ce priveste evolutia pe piata din Romania, compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 3 milioane de euro, iar odata cu noile investitii targetul va fi de 15 milioane de euro.

La nivel european Ekol are o crestere constanta, in ultimul an realizand investitii de 10 milioane de euro. Ekol isi propune sa devina una dintre companiile de top din Europa, cu o crestere record, marindu-si avansul prin dezvoltarea din Ucraina. Astfel, Ekol a achizitionat in acest an 53% din actiunile Komora, una dintre companiile mari de logistica din Ucraina.

“Investitiile din Europa au reprezentat cele mai importante puncte de reper pentru Ekol din ultimii ani.  Din momentul in care compania noastra a facut primul pas in Europa, prin Ekol Germania, tinta noastra a fost clara: aceea de a deveni una dintre primele marci care iti vin in minte atunci cand te gandesti la logistica in Europa. Acum, ne apropiem rapid de atingerea aceastei tinte”, declara Tayfun Öktem, CEO al Ekol Logistics.

In ceea ce priveste mijloacele folosite pentru atingerea acestui obiectiv, Tayfun Öktem adauga:  “Am investit in total 10 milioane de euro in Europa numai in ultimul an. Astfel, capacitatea noastra de depozitare a ajuns in Europa la 80 de mii de metri patrati. Prin aceasta dezvoltare, Ekol devine o companie internationala, cu 1200 de angajati in sapte tari europene si 4200 in Turcia. Fiind compania de logistica cu cea mai rapida dezvoltare din Europa, ne vom propune noi tinte ambitioase de crestere. In acest sens, vom folosi si pozitia obtinuta in Ucraina cu cel mai nou partener al nostru. In urma acestei achizitii vizam in 2013 o cifra de afaceri de 20 milioane de euro pe Ucraina si investitii de 20 milioane de euro in depozite si vehicule. In urma investitiilor la nivel european, in 2013 asteptam pe aceasta zona o cifra de afaceri totala de 75 milioane de euro”.

Ekol a demarat operațiunile în 1990 având ca obiectiv să devină un brand global încă din prima zi de activitate. Prin  cunostintele  acumulate  în toți acești ani de către echipele sale de profesionști dar și prin tehnologiile avansate implementate în sistem, Ekol dezvoltă soluții logistice integrate, dedicate atât clienților locali cât și celor internaționali din sectoare de activitate variate.

Prin dezvoltarea serviciilor pe liniile de transport, depozitare, comerț exterior sau managementul sistemelor de aprovizionare, Ekol are capacitatea de a oferi la nivel internațional servicii în sistem integrat, fiind perfect adaptată noilor condiții economice la nivel global. Centrele de distribuție Ekol se întind pe o suprafață de 400.000 metri pătrați, fiind utilate cu tehnologii și inovații de ultimă oră în Turcia, Germania, Italia, Ucraina, Grecia și România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii