Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Evenimente |
|

Egipt: Prima mare descoperire după ce pandemia a afectat turismul. Au fost descoperite 59 de sarcofage intacte

Autoritățile egiptene anunță prima mare descoperire după ce pandemia de coronavirus a afectat turismul prin închiderea siturilor arheologice timp de trei luni.
 aboneaza-te
shutterstock_289610834

Arheologii au descoperit 59 de sarcofage în stare perfectă într-o necropolă din Saqqara, la sud de Cairo. Sarcofagele au fost găsite în aproprierea celebrei piramide în trepte a lui Djoser, construită în urmă cu 4.700 de ani, prima din era faraonică, anunță France Presse, citată de Agerpres.

Potrivit arheologilor, acestea conțin rămăşiţe ale unor preoţi și ale unor responsabili politici de rang înalt.

„Anunţăm că 59 de sarcofage au fost retrase din gropile funerare. Consider că este începutul unei mari descoperiri”, a declarat Khaled El-Enany, ministrul egiptean al turismului şi al antichităţilor, aflat chiar la locul descoperirii.

Oficialul a ținut să precizeze că sarcofagele din lemn datează cel mai probabil din a 26-a Dinastie a Egiptului antic, în jurul secolelor VI-VII î.H.

Sarcofagele vor fi transportate la Marele Muzeu (Egipten Grand Egyptian Museum /GEM/), a cărui inaugurare prevăzută pentru sfârşitul anului 2020 a fost amânată pentru anul următor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii