Cautare
, Staff

Sănătate |
|

Eficiența Botox îmbunătățită de tehnologie: Allergan cumpără Zeltiq Aesthetics, pentru 2,48 miliarde de dolari

Produsele de înfrumusețare trec la un nou nivel.
Botox

Grupul farmaceutic Allergan, producătorul Botox, a anunțat că intenționează să cumpere compania americană de remodelare corporală Zeltiq Aesthetics cu 2,48 de miliarde de dolari, pentru a-și îmbunătăți produsele contra grăsimii și a ridurilor fine, scrie Reuters.

În aceste condiții, prețul plătit de Allergan este de 56,6 dolari pentru o acțiune a Zeltiq, cu 14,4% peste nivelul la care au fost evaluate acestea la sfârșitul ședinței de tranzacționare de vineri.

Tranzacția este de așteptat să fie finalizată în a doua parte a anului.

Allergan estimează piața de remodelare corporală la 4 miliarde de dolari.

Punctul forte al Zeltiq este sistemul CoolSculpting, care este aprobat de Food and Drug Administration din Statele Unite ale Americii. Acest sistem utilizează un mecanism de răcire pentru a reduce grăsimea greu de îndepărtat, respectiv care nu scade ca urmare a dietelor sau a exercițiilor, fără a afecta țesutul de piele din jurul stratului.

Allergan, cu sediul central la Dublin, se află într-o campanie furibundă de achiziții, condusă de Brent Saunders, din aprilie 2016, de când i-a eșuat fuziunea de 160 de miliarde de dolari cu Pfizer.

Moelis & Co este consilierul financiar al Allergan, în timp ce Debevoise & Plimpton este consilierul juridic. Guggenheim Securities este consilierul financiar al Zeltiq, în timp ce Cooley oferă consiliere juridică.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii