Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Orologerie de lux |
|

Efectul gravitației albastre

Jucătorii importanţi din lumea orologeră autentică şi de tradiţie ajută în fiecare an Monaco Association Against Muscular Dystrophy, susţinând lupta împotriva sindromului Duchene. Maurice Lacroix nu a făcut excepţie de la această iniţiativă, cunoscută sub numele de Only Watch, unde fiecare producător vine cu o piesă unică, fabricată şi creată în mod special pentru licitaţia care va aduna fonduri pentru organizaţia caritabilă patronată de Prinţul Albert de Monaco.
MP6118_Only_Watch_STILL_A

Modelul cu care Maurice Lacroix a contribuit la Only Watch 2015 se numeşte Gravity in Blue, o versiune unică şi foarte albastră a modelului Masterpiece Gravity. Dar, bineînţeles, culoarea albastră nu este singurul diferenţiator faţă de versiunea de serie.

Culoarea albastră este în vogă de vreo deja doi ani, în lumea bună a orologeriei. În majoritatea cazurilor, albastrul se limitează la cadrane, sub-cadrane, indicatori şi curea, aceasta din urmă fiind cam singura incursiune a acestei culori în exteriorul carcasei. Maurice Lacroix face un pas înainte în istorie şi prezintă cu ocazia acestei piese unice un material revoluţionar, nou, marcă înregistrată, denumit Powerlite.

Aliajul reprezintă o combinaţie între titan, aluminiu, magneyiu, zirconiu şi ceramică. Rezultatul? Un aliaj pe cât de uşor, pe atât de rezistent, cu un nivel al finisajului absolut excepţional.

Motivul „Vague du Jura“. Evident, şi cadranul diferă de versiunile standard ale colecţiei Gravity. Sub-cadranul rezervat orelor şi minutelor este „descentrat“ faţă de axul central al carcasei, fiind situat în dreptul orelor 2 şi 3. Interesantă este “lăcuirea” acestuia, efectul fiind subliniat de indicatorii şi marcajele orare, toate placate cu rodiu pentru o vizibilitate excelentă. Secundarul periferic este situat între orele 5 şi 6, adăugând încă o dimensiune interesantă proporţiilor şi armoniei acestui ceas. Puntea principală a mecanismului, pe care este montat practic cadranul, este decorată cu un motiv unic „Vague du Jura“, specific zonei muntoase elveţiene dedicate cu precădere orologeriei de înaltă calitate şi oieritului. Eşapamentul din siliciu, dezvoltat in-house, este astfel vizibil în partea stângă a cadranului, sub geamul din cristal safir bombat. De altfel, cristalul safir este prezent şi în cazul capacului ceasului, lăsând ochiului plăcerea privirii unui minunat mecanism de manufactură.

Dimensiuni generoase. Dacă albastrul este o modă recentă, nici carcasele mari nu fac excepţie de la acest postulat. Maurice Lacroix Gravity in Blue Only Watch Piece Unique deţine o carcasă cu un diametru de 43 mm.

Faţă de modelul standard, materialul Powerlite reprezintă un pas înainte în viitor, conferind ceasului o greutate redusă, ideală pentru dimensiunile sale. Forma sistemului de prindere a curelei este extrem de ergonomică, urmărind forma încheieturii şi asigurând o fixare excelentă. O altă particularitate a carcasei este lipsa bezelului. Geamul din cristal safir, cu un efect bombat generos, iese efectiv din carcasa ceasului, rezultatul fiind un „dress watch“ cu dimensiuni generoase, dar cu proporţii şi forme clasice, cu un aspect general tradiţional şi elegant.

Lucky Number 13. Mecanismul manufacturat, cu Calibru ML 230, este cel de-al 13-lea dezvoltat de cei de la Maurice Lacroix, în ultimul deceniu de existenţă. Eşapamentul este creat în întregime din siliciu, iar poziţionarea lui pe cadran oferă o experienţă vizuală cu adevărat impresionantă, un adevărat spectacol la încheietura mâinii. Versiunea standard a modelelor din colecţia Maurice Lacroix Masterpiece Gravity este limitată la o producţie de 250 de piese, dar aceasta este o piesă unică, licitată în cele mai nobile scopuri şi un adevărat show orologer. Pe spate există gravată inscripţia „ONLY WATCH 2015 – PIECE UNIQUE 1/1“, în cazul în care oricine are vreo îndoială asupra identităţii acestui ceas.

Piesa s-a adjudecat pentru 25.000 CHF, preț record pentru un ceas Maurice Lacroix.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii