Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Efectele economice ale pandemiei s-ar putea resimți și în următoarele decenii

Economia globală ar putea resimți efectele crizei provocate de coronavirus pe o perioadă de zeci de ani, conform economiștilor de la US Davis, o cunoscută universitate din California, Statele Unite ale Americii.    
shutterstock_1686250051

Un grup de economiști de la Universitatea din California (US Davis) a studiat efectele financiare a 12 pandemii care au avut loc de-a lungul anilor, începând cu secolul al XVI-lea. Òscar Jordà, Sanjay Singh și Alan M. Taylor, trei profesori ai Departamentului de Economie ai USC, concluzionează în lucrarea lor că pandemia provocată de coronavirus va duce la creșteri mici ale salariilor și la afectarea investițiilor.

Cercetătorii au studiat efectele pe care le-au avut pademiile din trecut folosind date adunate de-a lungul anilor de la economiști renumiți în trecut, făcând comparație între diferite regiuni și țări, începând cu secolul al XIV-lea până în prezent.

Economiștii au analizat 12 mari pandemii în care au murit peste 100.000 de oameni și au concluzionat că efectele secundare macroeconomice ale pandemiilor se pot resimți și 40 de ani mai târziu, după încheierea pandemiei. Ei au spus că, de obicei, după o pandemie urmează o perioadă de timp în care antreprenorii iau decizii de business destul de neinspirate și grăbite, din dorința de a-și reporni afacerea.

În urma unei pandemii, rata naturală a dobânzii scade pe parcursul a câtorva decenii, ajungând la cel mai mic punct aproximativ 20 de ani mai târziu, au spus cercetătorii. După aproximativ 40 de ani, rata naturală revine la nivelul de dinaintea pandemiei.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii