Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Efectele Covid-19: Deutsche Bank estimează că economia Germaniei se va contracta cu 4% -5% în 2020

Deutsche Bank estimează că economia Germaniei se va contracta cu 4-5% în acest an, ca urmare a efectelor negative produse de pandemia de coronavirus, în contextual în care producția industrială a celei mai mari economii din zona euro ar urma să scadă cu 10%.
Deutsche-Bank

Estimările anterioare indicau o scădere de 1-2% în acest an, potrivit site-ului agenției de presă Reuters.

„În câteva zile, măsurile de blocare și închiderea temporară a fabricilor au atins un nivel care sugerează o contracție în primul semestru al anului mult mai mare decât se credea anterior”, a afirmat Stefan Schneider, economistul-șef al Deutsche Bank.

Deutsche Bank estimează, de asemenea, o scădere dramatică a sectorului serviciilor, care va produce efecte negative și în cel de-al doilea semestru.

Nici alte economii majore ale lumii nu vor fi ocolite de efectele negative produse de criza Covid-19. Astfel, potrivit Deutsche Bank, economia SUA se va contracta cu 0,8% în 2020, iar cea a Japoniei va scădea cu 1,7%.

La nivel global, numărul îmbolnăvirilor de coronavirus a depășit pragul de 200.000. Aproape 11.000 de persoane au fost infectate în Germania cu noul coronavirus, 20 de persoane pierzându-și viața. În acest context, Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a declarat lupta împotriva noului coronavirus constituie este „cea mai mare provocare” cu care s-a confruntat Germania de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii