Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Edward Popescu Strohlen și familia – 500 Miliardari Ediţia 2011

Eduard Popescu.jpg
Nume: Edward Popescu Strohlen și familia Avere: 18-19 milioane de euro Varsta: 28 de ani Resedinta: București, Monaco Domeniu/Companie: Imobiliare Pasiuni: sport, masini

Edward Popescu Strohlen a fost protagonistul celui de-al doilea sezon al emisiunii „Burlacul“, difuzată la Antena 1. Cu un an în urmă se pregătea timid, dar fără complexe, pentru un interviu de foc acordat în exclusivitate „Forbes România“. Apariţia în premieră din ediţia trecută a topului „Forbes 500 Miliardari“ i-a ridicat cota tânărului Edward Popescu. Telefoanele redacţiei au sunat zile în şir după apariţia pe piaţă a Topului, iar zeci, dacă nu chiar sute de domnişoare au încercat să obţină o „audienţă“ sau numărul de telefon al celui mai tânăr milionar din clasamentul „Forbes România“.

Nici televiziunile nu s-au lăsat mai prejos, iar Edward Popescu Strohlen a fost invitat, rând pe rând, să îşi spună povestea de business, şi nu numai. Totul a culminat cu propunerea postului de televiziune din Băneasa, Antena 1, care l-a inclus anul acesta în „Burlacul“, emisiune care în prima ediţie l-a avut ca actor principal pe designerul Cătălin Botezatu. După mai multe probe de foc şi câteva luni de filmări, finalul emisiunii l-a găsit pe tânărul milionar în pregătiri de nuntă. Chiar dacă nu a ajuns în finala reality show-ului de la Antena 1, Ana Maria Savu a reuşit, totuşi, să îl cucerească pe „Burlac“. Ba chiar mai mult. Edward Popescu Strohlen a ţinut să o ceară pe Ana Maria în căsătorie în direct, la TV, iar în doar câteva zile, aceasta şi-a ales şi rochia de mireasă. Cei doi au plănuit deja nunta, iar luna de miere şi-ar putea-o petrece în Brazilia. Viitoarea mireasă se perfecţionează, în prezent, în tainele televiziunii şi aşteaptă ca din toamna acestui an să îşi facă debutul pe micul ecran.

Edward Popescu s-a născut în România, dar înainte de a împlini un an a plecat împreună cu părinţii săi în Germania. A studiat în Elveţia şi Monaco, vorbeşte fluent patru limbi străine: germană, engleză, franceză şi italiană, iar momentan trăieşte în România. A absolvit cu diploma de „Bachelor in the Science of Business and Administration“ şi are un MBA la International University of Monaco. „Familia mea a intrat în afaceri imediat după ce a plecat din România. Au ales Germania şi au pus pe picioare un business de tip «mail order», ceea ce se poate traduce simplu: vânzare prin corespondenţă, în principal de produse electronice“, a spus el pentru „Forbes România“. Afacerea a înflorit, iar profitul depăşea deja un milion de mărci în 1989.

După Revoluţie, familia Popescu-Strohlen a revenit în Romania, unde a dezvoltat un alt business, care oferea servicii de televiziune prin cablu. Reţeaua s-a extins în mai multe oraşe din România, iar părinţii tânărului milionar au decis să treacă la o nouă etapă: o afacere în domeniul mobilei de lux, prin intermediul companiei Marvel Group. În timp au ales să se stabilească la Monaco, iar profitul generat de companiile din România a fost reinvestit.

Edward Popescu s-a ocupat de afacerile din România ale familiei şi a direcţionat o parte din bani şi către achiziţii de terenuri şi implicit în proiecte imobiliare de lux. Familia sa deţine astăzi, printre alte proprietăţi imobiliare, şi ansamblul rezidenţial Monte Carlo Palace Hotel & Residence. Complexul dispune de 111 apartamente, garsoniere şi penthouse-uri, iar investiţia s-a ridicat la 18 milioane de euro.

În paralel, Edward Popescu intenţionează să ridice în Bucureşti un nou proiect: Galerie Vendome Palace, investiţie de peste 20 de milioane de euro. Aceasta va fi localizată pe Calea Victoriei, în Capitală, va include o galerie comercială exclusivistă şi un hotel de cinci stele plus şi va fi deschis în 2012. Tânărul milionar susţine că familia sa mai deţine câteva terenuri, dar şi clădiri în zone importante din România şi în străinătate.

Vezi care era averea lui Edward Popescu Strohlen şi a familiei acestuia în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii