Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Antreprenori |
|

Romanian Business Leaders: Educația și spiritul de inițiativă al tinerilor, cea mai importantă resursă a României

Romanian Business Leaders propune Guvernului să continue colaborarea instituțională pentru scopul fundamental de creștere a numărului de tineri educați și cu inițiativă, într-un mediu de business curățat de corupție și birocrație.  

Pentru încurajarea antreprenoriatului, Romanian Business Leaders (RBL) propune crearea unui Program Național pentru Antreprenoriat, construit pe următoarele direcții:

(1) declararea unor domenii prioritare pentru finanțarea inițiativelor antreprenoriale: agricultură, industrii creative (printre care și IT&C), turism și cercetare-dezvoltare;

(2) înființarea unui organism public-privat care să grupeze toate programele de finanțare ale statului pentru start-up-uri și întreprinderi mici și mijlocii (IMM);

(3) digitalizarea României pentru debirocratizare și reducerea corupției;

(4) simplificarea reglementărilor fiscale și de funcționare a start-up-urilor și IMM-urilor.

 

Ca antreprenori și manageri, RBL constată că majoritatea absolvenților sunt slab pregătiți din punct de vedere al competențelor practice.

Astfel, pentru educație, RBL propune:

(1) un sistem de notare standardizată la nivel național legat nu doar de cunoștințe, ci și de competențe; scopul este ca nota 7 la București să însemne același lucru în materie de cunoștințe și competențe cu nota 7 de la Alexandria sau de la Șimleul Silvaniei;

(2) reformarea programelor școlare cu accent pe dezvoltarea de competențe practice, în locul memorării mecanice; scopul este stimularea elevilor să gândească critic, să găsească soluții la probleme concrete și să-și asume o parte din responsabilitatea pentru propriul viitor;

(3) evaluarea și recompensarea profesorilor pe criterii clare de merit și crearea unei categorii formale de profesori excepționali care să fie reper de performanță profesională și de salarizare.

 

Fundamentul întregii dezvoltări a României este buna guvernare.

RBL consideră că prioritatea numărul unu în acest domeniu este reforma finanțării partidelor politice. Trebuie întrerupt cercul vicios în care legi sunt scrise și aplicate în folosul ilegal al politicienilor.

Asociația apreciază bunele intenții ale membrilor noului Guvern, dar consideră că rezultatele sunt importante.

RBL își continuă misiunea, aceeași de la înființare: de a face România o țară mai bună de trăit pentru toți oamenii ei, făcând-o mai bună pentru business.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii