FacebookTwitterLinkedIn

Motivele pentru care generalul Florian Coldea a făcut acest gest „țin de demnitatea și onoarea militară și de riscul afectării grave a instituției”.

SRI precizează că, în urma verificărilor efectuate de comisia constituită potrivit cadrului normativ intern, a fost întocmit un raport care „clarifică toate aspectele vehiculate în spațiul public” privind activitatea generalului Coldea, dar și „alte aspecte care țin de activitățile unor cadre ale serviciului care au fost vehiculate public”.

După cum menționează sursa citată, investigația privind afirmațiile din mass-media din ultima perioadă a fost „complexă” și „minuțioasă”.

„Persoanele verificate au oferit tot sprijinul, au prezentat documentele necesare și au răspuns complet tuturor întrebărilor. În concluzia raportului, prezentat într-o ședință a Biroului Executiv al SRI, comisia specială a precizat că din activitatea domnului Coldea, supusă verificării, nu au rezultat elemente care să se constituie în încălcari ale legii sau normelor interne în vigoare. După prezentarea raportului, Biroul Executiv a decis repunerea în funcție a domnului general-locotenent Florian Coldea”, se arată în comunicatul SRI.

În cadrul ședinței respective, Coldea a solicitat directorului SRI, Eduard Hellvig, „eliberarea din funcție și punerea la dispoziția și nevoile instituției, după aproape 12 ani de când exercită aceasta funcție”.

Președintele Klaus Iohannis a primit cererea privind trecerea în rezervă a lui Florian Coldea.

VEZI AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE ȘTIRI ÎN PRIME TIME – ANUL 2016