Cautare
, Staff

Energie |
|

EDP Renewables a deschis o instalație de stocare a energiei bazată pe baterie în com. Cobadin, jud. Constanța

EDP Renewables SA ("EDPR"), lider în sectorul energiei regenerabile și unul dintre cei mai mari producători de energie eoliană din lume, a deschis o facilitate de pionierat pentru stocarea energiei eoliene pe bază de baterii la ferma eoliana Cobadin din județul Constanța.
IMG_6437

Proiectul Stocare, așa cum a fost numit această afacere EDPR, reprezintă o dezvoltare tehnologică esențială în stocarea energiei. Atunci când există o producție excesivă, sistemul va încărca bateriile, iar atunci când producția este mai mică decât se aștepta, energia stocată în baterii va fi furnizată consumatorilor.

Acest tip de instalație de stocare a energiei ar putea oferi un progres pe piața energiei în următorii ani prin transformarea energiilor regenerabile, cum ar fi energia solară eoliană și fotovoltaică, în surse de energie disponibile în mod constant, precum și creșterea eficienței și fiabilității acestora.

Proiectul EDPR reprezintă prima activitate de stocare a energiei în România, unde compania activează din 2008.

Compania deține în prezent o capacitate totală instalată de 521 MW în România, care cuprinde în principal energia eoliană și, într-o măsură mai mică, energia solară. Facilitățile de producție ale EDPR din țară sunt situate în Dobrogea și Moldova (energie eoliană) și Oltenia (energie solară).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii