Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Édouard Philippe, premierul Franței: „Primele 15 zile ale lui aprilie vor fi dificile, mult mai dificile decât cele care au trecut””

În Franţa, a treia cea mai afectată ţară europeană, cu peste 2.300 de decese înregistrate până acum, premierul Édouard Philippe a afirmat, într-o conferinţă de presă, organizată sâmăbătă seara, că primele 15 zile din aprilie vor fi mai grele decât tot ceea ce a fost până acum şi a anunţat măsurile luate pentru a putea face faţă valului de îmbolnăviri care urmează, informează Daniela Coman, corespondenta Radio România Actualități la Paris.
 aboneaza-te
Shangri-La Hotel Paris
Édouard Philippe, primul ministru al Franței: „Lupta abia începe. Primele 15 zile ale lui aprilie vor fi dificile, mult mai dificile decât cele care au trecut”.
În cadrul aceleiași conferințe de presă, ministrul Sănătăţii, Olivier Véran, a descris o strategie în trei puncte pentru perioada următoare: creşterea numărului de paturi de reanimare, asigurarea stocurilor de materiale şi medicamente, continuarea transferurilor pacienţilor în stare gravă către spitale din zonele neafectate de epidemie sau din ţările vecine.
Prin măsurile luate până acum a fost dublată capacitatea de primire a bolnavilor în reanimare, au fost mobilizate 40.000 de cadre medicale şi de îngrijire suplimentare, au fost achiziţionate mii de aparate de respirat şi alte comenzi sunt aşteptate să vină.
Va creşte masiv testarea, până în iunie urmând să se depăşească 100.000 de teste pe zi.
Pentru momentul ieşirii din izolare, Franţa este pregătită să se doteze cu teste sanguine, aflate în curs de elaborare, care, printr-o simplă analiză de sânge, să poată fi folosite pe scară largă pentru a depista cât din populaţie a dobândit anticorpi.
Premierul Édouard Philippe a insistat pe importanţa izolării la domiciliu şi i-a rugat pe toţi francezii ca prin respectarea restricţiilor, să participe la efortul naţional de luptă împotriva epidemiei, notează Radio România Actualități.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii