Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Editura Curtea Veche Publishing lansează volumul „Mihai I al României – un rege cu onoare, loialitate și credință”

Curtea Veche Publishing anunță lansarea unui nou volum pentru copii și tineri în colecția Regii și Reginele noastre: „Mihai I al României - un rege cu onoare, loialitate și credință”, scris de Adrian Cioroianu și Mihaela Simina. Cartea face parte dintr-un proiect care își propune să arate și copiilor că istoria este cea mai frumoasă poveste.
Regele Mihai I

Lansarea va avea loc luni, 5 septembrie 2016, în Grădina de vară de la Cărturești Verona din București, începând cu ora 18.30. Alături de autorii volumului, Adrian Cioroianu și Mihaela Simina, vor fi prezenți Miruna Meiroșu, PR Manager Curtea Veche Publishing, Ion M. Ioniță, redactor-șef al Revistei Historia și Ovidiu Nahoi, jurnalist.

Volumul „Mihai I al României – un rege cu onoare, loialitate și credință” depășește convențiile unei biografii, fie și una a unui suveran precum Mihai I.

Adrian Cioroianu și Mihaela Simina prezintă tumultoasa istorie a României, de dinainte și de după cel de-al Doilea Război Mondial, schițează portretele celor care, aflându-se în jurul regelui, i-au influențat deciziile luate în timpul domniei, până la abdicarea sa, în anul 1947. Apoi frământările regelui, aflat în exil, departe de țară, viața alături de membrii familiei, pasiunile, prietenii, precum și interesul pe care regele l-a arătat față de poporul său ori de câte ori țara trecea prin momente grele.

Majestatea Sa a spus cândva: „Nu putem avea un viitor fără a respecta trecutul nostru.“

Colecția Regii și Reginele noastre, proiect inițiat de Curtea Veche Publishing și coordonat de Adrian Cioroianu, prezintă pe înțelesul copiilor și tinerilor destinele celor opt regi și regine ale României într-o colecție frumos ilustrată. În cadrul colecției au mai apărut volumele „Carol I. Primul și cel mai mare rege al românilor” (volum scris de Adrian Cioroianu alături de Andrei Radu) și „Maria a României. Regina care a iubit viața și patria” (volum scris alături de Mihaela Simina).

VEZI TOPUL EDITURILOR DIN ROMÂNIA ÎN ANUL 2015

Ambasadorul Adrian Cioroianu, Delegat permanent al României pe lângă UNESCO, profesor doctor la Facultatea de Istorie al Universităţii din Bucureşti, a publicat consistent în multe ziare şi reviste din ţară şi adesea a putut fi văzut — în calitate de colaborator sau realizator — în programe ale televiziunilor din România.

Mihaela Simina este absolventă a Facultății de Istorie, secția Relații Internaționale și Studii Europene, fiind doctorandă a Institutului de Istorie Nicolae Iorga. În prezent, este editor coordonator și fondator al site-ului de politică externă www.ir-report.ro, iar ca autor aceasta a scris alături de Adrian Cioroianu volumul „Maria a României. Regina care a iubit viaţa şi patria”, apărut în 2016 la Curtea Veche Publishing.

CITEȘTE CUM SE VA MUTA CULTURA PE INTERNET!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii