FacebookTwitterLinkedIn

O soluție care ar putea contracara întrucâtva acest eșec ar fi accelerarea proiectului AGRI, care presupunea transportul de gaz natural lichefiat, pe mare, din Azerbaidjan în România, tranzitând Georgia și cooptând Ungaria în postura de trambulină comercială pentru Europa de Vest. Pentru realizarea acestui proiect ar fi necesară construirea a două terminale, unul de lichefiere (Georgia) și altul de regazeificare (România).  Ce alte soluții avem însă până ca AGRI să devină realitate – dacă se va întâmpla acest lucru? Care sunt ”prinții” care ne pot asigura independența, în condițiile în care ”regele” Nabucco a murit? Citiţi în Forbes (In)dependența Energetică despre:

  • Explorarea gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice are un mare potențial economic, dar ONG-urile susțin că acesta este contrabalansat de riscuri ecologice majore.
  • Companiile din energie au fost și rămân unele dintre cele mai strălucitoare vedete ale Bursei de Valori București.
  • Nuclearelectrica este una dintre ”perlele coroanei” când vine vorba despre energie : are rezultate financiare solide și poate fi poarta României către exportul de energie spre Asia.
  • Energia hidro. un potențial enorm, nepus complet în valoare din cauza condiționărilor economice și meteorologice.
  • Un cadru legislativ stabil și dezvoltarea rețelelor electrice ”inteligente”pot transforma energia eoliană într-un motor al independenței energetice
  • Povești de succes ale antreprenorilor cu activități în domeniul energiei.