FacebookTwitterLinkedIn

Premiera emisiunii va fi difuzată marți, 31 octombrie, de la ora 20:00 cu noi episoade în fiecare marți, de la aceeași oră, conform Media Expres.

În primul episod Ed Stafford va fi în Madagascar, iar în al doilea în sudul Bulgariei în munţii Rodopi – presărat cu prăpăstii adânci şi piscuri de peste 2000 de metri înălţime, lanţul muntos populat de o mulţime de urşi bruni masivi, dintre care cel mai mare exemplar măsurat a atins peste 2,5 metri înălţime, stând pe labele din spate.

Aici, Ed Stafford este lăsat de elicopter pe un vârf de munte, de unde trebuie să se întoarcă în lumea civilizată în cel mult 10 zile. Ameninţat de vremea de la munte, veşnic schimbătoare, şi de urşii care pot să apară oricând, el va încerca să reziste cu o dietă săracă, formată din melci, plante sălbatice şi un şoarece.

Neavând niciun fel de provizii şi niciun fel de unelte cu care să-şi construiască un adăpost, e obligat să se refugieze în peşterile urşilor şi să-şi croiască drum cu greu prin păduri, permanent înfometat şi epuizat.

Străbătând păduri subtropicale, deşerturi aride sau munţi pustii, aventurierul Ed Stafford rămâne în sălbăticie fără niciun fel de echipamente de supravieţuire şi are la dispoziţie doar 10 zile ca să ajungă din nou în lumea civilizată, sfidând limitele rezistenţei umane. Are la el o cameră de filmat cu care înregistrează întreaga experienta, dar nimic mai mult – nici măcar o hartă sau o busolă. Trebuie să se bazeze doar pe instinctele de supravieţuire şi pe voinţa de a trăi ca să se lupte cu foamea, setea, oboseala şi diverse alte obstacole care îi pun viaţa în pericol.

Provocările cu care se confruntă sunt atât de periculoase, încât o echipă de experţi în supravieţuire îl monitorizează de la distanţă, gata să pornească în căutarea lui şi să-l salveze în caz de nevoie.

Serialul demonstrează că supravieţuirea înseamnă mai mult decât un simplu test de rezistenţă fizică, fiindcă e nevoie de o minte sprintenă şi o voinţă de fier pentru a scăpa cu bine din situaţii dificile.