Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Macroeconomie |
|

Economia Ungariei va creşte în acest an cu 6,8%, potrivit noilor estimări ale Guvernului 

Ministerul Finanţelor din Ungaria preconizează o creştere economică de 6,8% în acest an, din cauza preţurilor la energie, a inflaţiei şi a deteriorării situaţiei epidemiologice. Anterior, creșterea prognozată se ridica la 7-7,5%.   
ungaria

Ministerul Finanţelor din Ungaria îşi reduce prognoza şi estimează o creştere economică de 6,8% în acest an, a declarat Ministrul Finanţelor, Mihály Varga, joi, la conferinţa internaţională de asigurări a Uniunii Asigurătorilor din Ungaria (Mabisz) de la Budapesta. 

În urmă cu două luni, creşterea prognozată se ridica la 7-7,5%. 

În urma creşterii preţurilor la energie, performanţa economiilor europene va încetini semnificativ, iar inflaţia va fi mai ridicată, a adăugat oficialul, justificând reducerea prognozei. Impactul coronavirusului, deşi mai mic decât în al doilea şi al treilea val, va încetini şi el economia, a menţionat ministrul. 

El a reamintit că ritmul creşterii economice în Ungaria a fost de aproape 18% în trimestrul al II-lea al acestui an și că rata şomajului a scăzut în luna septembrie la 3,6% (citând Eurostat).

Astăzi, în ţară lucrează 4,7 milioane de oameni, cu un milion mai mult decât în 2010, a subliniat el. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii