Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Economia Statelor Unite a pierdut 20,5 milioane de locuri de muncă

Economia americană a pierdut luna trecută 20,5 milioane de locuri de muncă, cel mai semnificativ declin din timpul Marii Recesiuni şi cel mai puternic indiciu de până acum al modului în care pandemia de coronavirus (COVID-19) afectează cea mai mare economie mondială, informează Agerpres, conform Reuters.
casaalba-1440057835

Rata şomajului a urcat în aprilie la 14,7%, de la 4,4% în martie şi nivelul cel mai scăzut de 3,5% în februarie, a anunţat vineri Departamentul american al Muncii. Este cel mai ridicat nivel de după Al Doilea Război Mondial, depăşind recordul de 10,8% înregistrat în noiembrie 1982.

Cifrele oficiale diferă uşor de estimările analiştilor intervievaţi de Reuters care mizau pe o creştere a ratei şomajului până la 16% şi pe eliminarea a 22 de milioane de locuri de muncă, notează Agerpres.

Majoritatea analiştilor estimează că economia SUA a intrat în recesiune la finalul lunii martie, după ce măsurile stricte pentru ţinerea sub control a răspândirii pandemiei au oprit brusc activitatea şi au dus la un val de concedieri.

„Suntem aproape la jumătatea celui de-al doilea trimestru şi chiar dacă firmele au început să îşi reia activitatea, concedierile continuă într-un ritm extraordinar”, a comentat economistul Joel Naroff.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii