Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Economia României la o nouă creștere semnificativă: 7%, la nouă luni

Produsul Intern Brut a crescut cu 7%, pe seria brută, şi cu 6,9%, pe seria ajustată sezonier, în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut, arată datele Institutului Național de Statistică.
bani

Comparativ cu trimestrul al doilea al acestui an, PIB-ul din semestrul al treilea a crescut, în termeni reali cu 2,6%.

Faţă de acelaşi trimestru al anului trecut, PIB-ul a urcat cu 8,8%, pe seria brută, şi cu 8,6%, pe seria ajustată sezonier.

Seria ajustată sezonier a Produsului intern brut trimestrial a fost recalculată, ca urmare a includerii estimărilor pentru trimestrul III 2017, fiind revizuită faţă de varianta publicată în Comunicatul de presă nr. 256 din 10 octombrie 2017”, se scrie în comunicatul de presă al INS-ului.

Revizuiri

Astfel, rezultatele primului trimestru al anului, comparativ cu trimestrul al patrulea al anului trecut, au fost revizuite de la 101,8% la 102%.

De asemenea, rezultatele trimestrului al doilea 2017, comparativ cu trimestrul întâi 2017, au fost revizuite de la 101,7% la 102%.

Seriile ajustate sezonier se recalculează trimestrial ca urmare a modificării modelelor adoptate, a numărului de regresori folosiţi, a modificării seriilor brute şi a numărului de observaţii disponibile.

La începutul acestei luni, Comisia Națională de Prognoză a revizuit, în sus, estimările privind creșterea economică a României în 2017, la 6,1%, de la 5,6% cât preconizase anterior în prognoza de toamnă, scrie Agerpres. De asemenea, Comisia Europeană (CE) a revizuit în sus estimările referitoare la creșterea economiei și a deficitului României în 2017 și 2018, avertizând că incertitudinile cu privire la politicile guvernamentale ar putea afecta creșterea economică.

Banca Transilvania a obținut o creștere a profitului net la nouă luni cu 19%, de 780 de milioane de lei

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii