Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Economia românească a pierdut 500 de milioane de euro pe zi

Statisticile arată care a fost pierderea înregistrată din cifra de afaceri a companiilor din cauza inactivității pe timpul stării de urgență.
Aşteptările privind veniturile

Statisticile arată care a fost pierderea înregistrată din cifra de afaceri a companiilor din cauza inactivității pe timpul stării de urgență. Economia a pierdut 500 de milioane de euro pe zi. Ca urmare, 1 milion de români au ajuns în șomaj tehnic, conform Mediafax.

Specialiștii în economie contrazic spusele ministrului Finanțelor care susținea luna trecută că ne putem permite să mai rămânem câteva luni în izolare fără a mai face împrumuturi externe.

”Nu se poate face o supraviețuire a societății românești ținând lumea în casă și împărțind sărăcia, o iei de la unii și o duci la alții. Va trebui, poate, să stabilim o relație cu Fondul Monetar Internațional”, susține economistul Mircea Coșea.

În prezent, un milion de români au contractele de muncă suspendate sau chiar au rămas șomeri din cauza crizei cauzate de pandemia de coronavirus. Cele mai afectate sectoare sunt comerțul, industria, construcțiile, restaurantele și hotelurile.

Cu toate acestea, oamenii de afaceri luptă pentru a găsi o soluție pentru redresarea economiei României.

” Mediul de afaceri a venit cu propuneri de finanțări de 30 de miliarde euro. (…) Necesitatea și prioritatea trebuie să fie proiectele de investiții, care să absoarbă șomajul masiv care se creează, șomajul intern și șomajul românilor care s-au întors”, declară Florin Pogonaru, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii