Cautare
, Contributor

Analize |
|

Economia Regatului Unit s-a contractat cu 10% în 2020

Economia britanică, profund afectată de pandemie, a suferit anul trecut cea mai mare prăbușire a producției în peste 300 de ani.  
Covid-19,Coronavirus,United,Kingdom,Economic,Impact,Concept,Image.,3d,Illustration.

În 2020, economia britanică a scăzut cu 9,9%, dar analiștii se așteaptă la o revenire în 2021, relatează Reuters.

Cifrele oficiale au arătat că produsul intern brut (PIB) a crescut cu 1,0% din octombrie până în decembrie, iar acest lucru ar putea face ca Marea Britanie să scape de recesiune, deteminată de două trimestre consecutive de scădere.

“Pe măsură ce restricțiile se vor relaxa, ne așteptăm la o revenire puternică a economiei”, a declarat Dean Turner, economist la UBS Global Wealth Management.

Economia Marii Britanii a crescut cu 1,2% numai în decembrie, după o scădere de 2,3% a producției în noiembrie, când a existat un blocaj parțial.

Potrivit Oficiului pentru Statistică Națională, producția înregistrează un declin de 6,3% față de ​​februarie 2020, înainte de începerea pandemiei. 

De asemenea, Banca Angliei prognozează că economia va scădea cu 4% în primele trei luni ale anului 2021 din cauza noului blocaj și a perturbării generate de Brexit.

Potrivit unor economiști citați de Reuters, PIB-ul își va recăpăta dimensiunea pre-COVID abia la începutul anului 2022, presupunând că vaccinarea va continua în ritmul actual. 

“Cifrele arată că economia a cunoscut un șoc serios ca urmare a pandemiei, care a fost resimțită de țările din întreaga lume”, a spus ministrul de finanțe, Rishi Sunak.

Marea Britanie a raportat cel mai mare număr de decese din Europa din cauza COVID-19 și este printre primele din lume și în privința deceselor pe cap de locuitor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii