Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Afaceri |
|

Economia Greciei se va redresa semnificativ anul viitor

Economia Greciei ar urma să înregistreze o expansiune de 5,4% în 2022, după un avans de 3,3% în 2021. Statul a înregistrat un declin de 8,2% în 2020, potrivit unui raport al Fondului Monetar Internațional (FMI).   
grecia

Măsurile adoptate de Guvernul de la Atena pentru mediul de afaceri vor ajuta la redresarea economiei. Cu toate acestea, sprijinul acordat în perioada pandemiei va duce la un deficit primar de 7,2% din PIB, avertizează FMI.

“În condițiile în care campania de vaccinare progresează, prelungirea pandemiei ar adăuga incertitudini fără precedent și riscuri semnificative tuturor sectoarelor economiei”, pe lângă incertitudinile mai ample privind redresarea economiei mondiale, se arată în raportul FMI.

De asemenea, banii primiți prin pachetul de redresare de la UE ar urma să sprijine creșterea economiei Greciei. 

“Fondurile europene au potențialul de a sprijini tranziția Greciei spre un model de creștere mai verde și mai just, cu o rată mai scăzută a șomajului”, apreciază FMI. 

Grecia urmează să primească în următorii ani aproximativ 30,5 miliarde de euro, dintre care 17,8 miliarde că subvenții directe și 12,7 miliarde sub formă de împrumuturi. Instrumentul de redresare NextGenerationEU al UE, în valoare de 750 de miliarde euro, include granturi și împrumuturi. Comisia Europeană va distribui acești bani în tranșe, în funcție de atingerea anumitor indicatori de către guvernele statelor membre. 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii