FacebookTwitterLinkedIn

Criza coronavirus a afectat puternic economia mondială, aducând-o la limite la care cei mai mari experți economici nu se așteptau. Pentru a reveni la nivelul economic mondial de dinaintea pandemiei de coronavirus, este nevoie ca toate statele să îndeplinească mai multe condiții, informează Bloomberg.

O revenire puternică din această recesiune, în formă de V, presupune ca autoritățile să ia măsurile corecte pentru a restarta economia, fără pericolul izbucnirii unui al doilea val de îmbolnăviri. În acest trimestru, autoritățile trebuie să se asigure că răspândirea virusului este anihilată în timp ce se renunță la o parte din restricții, inclusiv la izolarea cetățenilor.

Toate economiile statelor puternice au nevoie să primească stimulente în bani, compensând pentru veniturile pierdute și prevenind o recesiune și mai gravă.

Previziunile de bază ale lunii iunie realizate de Bloomberg Economics arată că producția economică globală s-a contractat cu 4,7% în acest an. Prin urmare, estimările arată că produsul intern brut nu va reveni la vârful său pre-pandemic până la jumătatea anului 2021.

Într-un scenariu mai pesimist, pandemia ar putea dura mai mult, iar o nouă perioadă de recesiune ar putea înceti recuperarea. În acest caz, PIB-ul global s-ar putea contracta cu 6,7% în 2020.