FacebookTwitterLinkedIn

Într-un raport publicat luni, Banca Centrală a Germaniei prognozează că Produsul Intern Brut a înregistrat o creștere solidă în al doilea trimestru și ar urma să accelereze în trimestrul al treilea, transmite Bloomberg. 

Creșterea industriei a ajutat economia germană să își revină, comparativ cu majoritatea economiilor importante din zona euro.

“Cu condiția să nu existe regrese semnificative cu privire la pandemie iar blocajele de aprovizionare în sectorul manufacturier să se reducă, cel puțin gradual, ritmul expansiunii economice ar urma să fie mai rapid în timpul verii, iar Produsul Intern Brut ar putea reveni la nivelul de dinainte de criză în trimestrul al treilea”, a informat Bundesbank.

Cu toate acestea, Bundesbank nu face referire la inundațiile din partea de vest a Germaniei. Un raport publicat de grupul bancar ING Groep estimează că, pe ansamblu, impactul provocat economiei germane va fi unul limitat. 

“Impactul economic total ar trebui să fie unul limitat, chiar dacă impactul asupra sectoarelor de retail și ospitalității, care au suferit deja enorm în perioada carantinei, nu ar trebui subestimat”, a declarat analistul ING, Carsten Brzeski. “Ironia cu acest gen de dezastre naturale este că deseori refacerea caselor și infrastructurii ar putea avea un impact pozitiv asupra PIB-ului în viitor”, a adăugat analistul ING. 

La finalul lunii aprilie, Guvernul de la Berlin și-a îmbunătățit previziunile de creștere pentru acest an până la un avans al PIB de 3,5%.