Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Economia Elveţiei se va contracta cu 3,8% anul acesta, declinul va fi mai redus decât estimările anterioare

Economia Elveţiei se va contracta cu 3,8% anul acesta, ca urmare a impactului pandemiei de coronavirus (COVID-19), dar declinul va fi mai redus decât estimările anterioare, potrivit Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice (SECO), transmite Reuters.

În luna iunie, SECO previziona o scădere a PIB-ului Elveţiei de 6,2% în 2020, reprezentând cel mai sever declin din 1975, când economia elveţiană a fost afectată de evoluţiile preţurilor de pe piaţa petrolului.

Atenuarea restricţiilor impuse pentru stoparea extinderii pandemiei, la finalul lunii aprilie, au ajutat la redresarea economiei, deşi rata şomajului rămâne la un nivel mai ridicat faţă de anul trecut. Cheltuielile de consum şi creşterea investiţiilor au depăşit aşteptările în trimestrul doi din 2020, în timp ce s-a folosit mai puţin schema pentru programul de scurtă durată, o măsură menită să prevină concedierile. Îmbunătăţirea situaţiei ar urma să continue în trimestrul trei din 2020, se arată în raportul SECO.

Anul viitor, a previzionat Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice (SECO), economia ar urma să înregistreze un avans de 3,8%, în funcţie de desfăşurarea marilor evenimente sportive. Este o înrăutăţire faţă de estimarea precedentă, care prevedea o creştere de 4,9%.

Ca rezultat, economia elveţiană va reveni la nivelul de dinaintea crizei numai spre finalul lui 2021, dacă nu sunt introduse noi restricţii, a prognozat SECO.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii