Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Economia din Franța a scăzut cu 35% din cauza măsurilor de izolare necesare combaterii pandemiei Covid-19

Măsurile de izolare destinate combaterii pandemiei de coronavirus au generat o diminuare a activităţii economice cu aproximativ 35% în Franţa, cu efecte diferite în rândul sectoarelor economice, a estimat Institutul Naţional de Statistică din Franţa (INSEE), informează Agerpres, potrivit AFP.
franta

INSEE a comparat „nivelul de activitate din săptămâna aceasta cu cel aşteptat într-o săptămână normală” şi a ajuns la concluzia că activitatea economică şi cheltuielile gospodăriilor sunt la aproximativ 65% de nivelul normal.

Sectorul construcţiilor a înregistrat o pierdere masivă de 89%, serviciile una de aproximativ 36%, unele dintre aceste servicii fiind foarte afectate, precum transporturile, hotelurile şi restaurantele, însă altele mult mai puţin precum telecomunicaţiile.

Serviciile de educaţie, îngrijirea copiilor şi activităţi sportive au înregistrat o scădere a activităţii de 14%.

Pentru a evalua pierderile de activitate în rândul diferitelor sectoare, INSEE a utilizat datele trimise de companii şi federaţii profesionale, precum şi, în mod inedit, datele privind consumul de energie, utilizarea transporturilor feroviare sau tranzacţiile cu cardurile bancare.

După analiza acestor date, INSEE a ajuns la concluzia că dacă activităţile agricole „ar urma să continue într-un ritm apropiat de cel normal”, la fel ca şi în cazul industriei agroalimentare, în schimb „în restul industriei, va fi menţinută doar jumătate din activitate”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii