FacebookTwitterLinkedIn

INSEE a comparat „nivelul de activitate din săptămâna aceasta cu cel aşteptat într-o săptămână normală” şi a ajuns la concluzia că activitatea economică şi cheltuielile gospodăriilor sunt la aproximativ 65% de nivelul normal.

Sectorul construcţiilor a înregistrat o pierdere masivă de 89%, serviciile una de aproximativ 36%, unele dintre aceste servicii fiind foarte afectate, precum transporturile, hotelurile şi restaurantele, însă altele mult mai puţin precum telecomunicaţiile.

Serviciile de educaţie, îngrijirea copiilor şi activităţi sportive au înregistrat o scădere a activităţii de 14%.

Pentru a evalua pierderile de activitate în rândul diferitelor sectoare, INSEE a utilizat datele trimise de companii şi federaţii profesionale, precum şi, în mod inedit, datele privind consumul de energie, utilizarea transporturilor feroviare sau tranzacţiile cu cardurile bancare.

După analiza acestor date, INSEE a ajuns la concluzia că dacă activităţile agricole „ar urma să continue într-un ritm apropiat de cel normal”, la fel ca şi în cazul industriei agroalimentare, în schimb „în restul industriei, va fi menţinută doar jumătate din activitate”.