Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Macroeconomie |
|

Economia Chinei, sub presiune după încetinirea bruscă a producției și vânzărilor cu amănuntul

Producția din China și vânzările cu amănuntul au încetinit brusc, fiind sub așteptări în iulie, din cauza noilor focare de COVID-19 și inundațiilor care au perturbat operațiunile comerciale, adăugând astfel noi semne că redresarea economică a țării a pierdut din impulsul inițial.
china.jpg

Producția industrială din a doua cea mai mare economie din lume a crescut în iulie cu 6,4% față de aceeași perioadă a anului anterior, arătă datele publicate luni de Biroului Național de Statistică din China. Analiștii se așteptau ca producția să crească cu 7,8% după ce în iunie a crescut cu 8,3%, transmite Reuters.

Vânzările cu amănuntul au crescut cu 8,5% în iulie față de acum un an, mult mai puțin decât creșterea prognozată de 11,5% și creșterea de 12,1% înregistrată în luna iunie.

Piețele de acțiuni asiatice au scăzut luni după ce datele au arătat această încetinire surprinzător de accentuată.

Economia Chinei a revenit la nivelurile sale de creștere pre-pandemice, dar creșterea a pierdut din avânt pe măsură ce afacerile se confruntă cu costuri mai mari și cu blocaje ale lanțului de aprovizionare. De asemenea, noile infecții cu COVID-19 din iulie au dus la noi restricții, perturbând astfel producția țării, deja afectată de vremea severă din această vară.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii