Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Economia Chinei și-a încetinit ritmul de creștere din cauza războiului comercial declanșat de SUA

Războiul comercial cu SUA a afectat economia chineză, care a înregistrat în trimestrul trei din 2018 cel mai lent ritm de creştere anuală din 2009, în timpul crizei financiare globale, transmit DPA şi Reuters, preluat de Agerpres.
 aboneaza-te
china.jpg

În perioada iulie – septembrie 2018, PIB-ul Chinei a crescut cu 6,5%, faţă de un avans de 6,7% în trimestrul doi din 2018, a anunţat vineri Biroul Naţional de Statistică.

În primele nouă luni din acest an, a doua economie a lumii a înregistrat o creştere de 6,7%, peste ţinta Guvernului de 6,5%. China şi-a menţinut „o tendinţă de dezvoltare progresivă, stabilă şi solidă” în perioada ianuarie – septembrie 2018. În acelaşi timp, trebuie de asemenea să observăm că au sporit semnificativ dificultăţile pe plan extern şi presiunile asupra economiei”, a afirmat un purtător de cuvânt al Biroului Naţional de Statistică.

Tensiunile comerciale globale au escaladat în ultimele luni, SUA impunând tarife vamale pentru importurile de aluminiu şi oţel, precum şi tarife vamale pentru importuri de produse din China în valoare de 250 miliarde de dolari. În replică, China şi Uniunea Europeană au impus tarife similare pentru o serie de produse americane.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii