Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

News |
|

Economia Argentinei va crește cu 4,9% în 2021, potrivit Băncii Mondiale

Deși anterior Banca Mondială estima că economia Argentinei va crește cu 5,5% în 2021, acum prognozează o creștere de 4,9%.  
Banca-Mondiala

Noile proiecții ale Băncii Mondiale sunt în concordanță cu cele ale Fondului Monetar Internațional (FMI).

„Se preconizează că economia Argentinei va crește cu 4,9% în 2021, deoarece relaxarea măsurilor de atenuare a pandemiei și reducerea incertitudinilor legate de restructurarea datoriilor vor sprijini consumul și investițiile private”, arată raportul realizat de Global Economic Prospect (GEP), potrivit Forbes. „Până în 2021, se așteaptă ca activitatea economică regională să crească cu 3,7%, deoarece inițiativele de atenuare a pandemiei devin mai flexibile, vaccinurile sunt distribuite, prețurile mărfurilor cheie se stabilizează și condițiile externe se îmbunătățesc”.

Banca Mondială a considerat că această „creștere va fi foarte slabă și se produce după un deceniu de creștere lentă”. Cu toate acestea, banca a avertizat că, „într-un scenariu negativ, în care distribuția vaccinurilor este întârziată, cu efecte economice secundare, creșterea ar putea fi chiar mai mică, la 1,9%”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii