Cautare
, Contributor

Forbes.com

Auto |
|

eCommerce-ul crește businessul de curierat al DPD România

Lucian_Aldescu.jpg
Tot mai activă pe piața locală de coletărie şi curierat expres, DPD România a atins anul trecut un nivel al businessului de 45,3 milioane lei, în creştere cu 26% faţă de 2011. Pentru anul în curs, compania vizează afaceri cu 18% mai mari.   Deţinută de grupul Geopost, DPD România a depășit estimările iniţiale, care prevedeau o evoluţie de 15% a afacerilor în 2012 faţă de 2011.   Creşterea se datorează, în principal, strategiei DPD România de a dezvolta noi servicii şi soluţii dedicate segmentului de clienţi B2C, în special celor care activează pe piaţa de comerţ electronic.

Numai anul trecut, DPD România a investit circa 1,2 milioane euro în softuri şi sisteme informatizate de ultimă generaţie dedicate livrărilor B2C, specifice domeniului online. “Rezultatele se datorează, în mare parte, eforturilor DPD  de a fi alături de comerţul electronic românesc cu soluţii de curierat eficiente şi fiabile. Strategia noastră pe 2013 este să ne poziţionăm ca specialistul în livrări B2C şi partener al IMM-urilor, oferind servicii simple şi sigure”, a declarat Lucian Aldescu, CEO al DPD România.

Reprezentanții companiei mai spun că, într-un top al orașelor din provincie, în ceea ce privește numărul de colete livrate în 2012, conduce Cluj, Timișoara, Iași, Brașov și Bacău.

Pentru anul în curs, compania are în plan investiţii de peste 600.000 euro, alocate eficientizării sistemelor tehnologice şi operaţionale, precum  şi dezvoltării de noi soluţii şi servicii dedicate livrărilor B2C. Tot pentru 2013, DPD România previzionează o creştere de 18% a cifrei de afaceri, susţinută de investiţiile şi strategia de perfectionare a serviciilor oferite clienţilor săi.

La sfârșitul anului 2012, piața de curierat din România era evaluată la peste 200 de milioane de euro, valoare înregistrată și cu un an în urmă.

DPD România este activă pe piaţa locală din 2008, prin preluarea Pegasus, prima companie de livrări urbane din Romania, înfiinţată în 1997. În Martie 2008, GeoPost Yurtici Kargo a achiziţionat pachetul majoritar al Pegasus, acesta preluând numele DPD România. Din iunie 2011, DPD România se află 100% în proprietatea GeoPost Yurtici Kargo. În prezent, DPD România se numără printre primele 5 companii de curierat rapid şi coletărie din România, cu peste 500 de angajaţi (inclusiv francizele), 72 depozite şi 15 000 de colete livrate zilnic. DPD România are o acoperire naţională în proporţie de 100% şi efectuează livrări în peste 220 de ţări din întreaga lume.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii