Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Eco-Rom: Deşeurile pot fi colectate selectiv şi la birou

containere_Ecollect.jpg
Organizaţia Eco-Rom Ambalaje anunță lansarea unui serviciu complet de colectare separată a deşeurilor de hârtie-carton şi plastic-metal de la birou.

Serviciul, unic în România, a fost dezvoltat împreună cu compania Antalis – lider european în distribuția de hârtie pentru tipar şi soluții de ambalare, Munplast – producător de renume în industria maselor plastice şi a ambalajelor, Ecopack Ghimbav – cel mai vechi producător de ambalaje din carton ondulat şi hârtie din România şi agenția de creație Wopa. Acest serviciu se adresează spațiilor de birou şi are drept obiectiv protejarea mediului înconjurător prin creşterea cantității de deşeuri reciclate şi încurajarea unui comportament responsabil în rândul organizațiilor privind managementul deşeurilor.

Serviciul este disponibil gratuit pentru orice organizație, instituție sau companie din Bucureşti şi Sectorul Agricol Ilfov, urmând a fi extins la nivel național. ECOLLECT a demarat ca proiect pilot în luna noiembrie 2013, iar rezultatele foarte bune obținute într-un timp foarte scurt au determinat inițiatorii să extindă şi să dezvolte acest serviciu.

Inițiatorii programului au prevăzut şi metode de motivare a companiilor care implementează serviciul ECOLLECT. De exemplu, pentru fiecare 500 kg de deşeuri de hârtie colectate separat, fiecare companie participantă primeşte automat 1 top de hârtie A4 reciclată.

Toate containerele şi sacii utilizați de către ECOLLECT pentru colectarea separată a deşeurilor sunt realizați 100% din materiale reciclate, iar în caz de deteriorare, se pot oricând înlocui GRATUIT. În plus, Eco-Rom Ambalaje garantează deşeurilor colectate separat.

În primele 3 luni de la lansarea acestuia, s-au colectat peste 5.700 kg deşeuri de hârtie-carton şi aproximativ 700 kg deşeuri de plastic-metal de la cele o sută de companii din Buucureşti şi Ilfov care au ales să colecteze separat deşeurile pentru birou.

“Serviciul ECOLLECT este o inovație pe piața românească iar rezultatele înregistrate până în acest moment ne indică faptul că programul este un pas înainte spre serviciile de management al deşeurilor ale viitorului. Le mulțumim tuturor organizațiilor care au devenit deja membre ECOLLECT şi le stăm în continuare la dispoziție tuturor companiilor care doresc să se înscrie în program, cu o platformă simplu de accesat şi flexibilă, precum şi cu toate resursele necesare pentru colectarea separată a deşeurilor de la birou”, declară Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii