Cautare
, Contributor

Media şi entertainment |
|

Eco-Rom Ambalaje și McCann PR au câştigat European CSR Awards

Laboratorul_Verde_al_Reciclarii.jpg
Proiectul educaţional Laboratorul Verde al Educaţiei, realizat de Eco-Rom Ambalaje și McCann PR, a fost desemnat câştigător la categoria Companii Mici și Mijlocii din cadrul competiției European CSR Awards. 

 „Conduși de energie, entuziasm și pasiunea de a lucra, McCann PR a contribuit semnificativ la buna desfășurare a proiectului Laboratorul Verde a Reciclării. Împreună am pus bazele unui concept creativ și inovator din punct de vedere al formatului revoluționar pe care îl propune: educația experențială”, apreciază Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

„Laboratorul Verde al Reciclării este o provocare extem de frumoasă, proiectul devenind, la scurt timp de la momentul lansării, un adevărat mentor în sectorul colectării separate a ambalajelor. În definitiv, atunci când informația îmbracă forma creativă a unei săli de cinema 3D și a unui joc de echipă pe tablete, poți spune că ai găsit modalitatea cea mai bună și inovatoare pentru a oferi un context educativ adecvat unei comunități moderne precum cea de astăzi.”, spune  Imola Zoltan, Managing Partner McCann PR.

Anul acesta, competiția European CSR Awards a reunit, în faza locală, aproximativ 32 de proiecte de referință în domeniul responsabilității sociale.

Realizat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și cu Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, Laboratorul Verde al Reciclării este un autocar modificat și adaptat pentru mințile curioase ale copiilor, fiind prevăzut cu echipament multimedia. Participând la activitățile interactive din cadrul caravanei – precum vizionarea unei animații pe tema colectării separate și implicarea într-un joc de echipă pe tablete PC – copiii înțeleg beneficiile procesului de colectare separată a deşeurilor de ambalaje, dar și importanța procesului de reciclare asupra mediului înconjurător. La finele fiecarui semestru scolar, clasa cu cel mai bun punctaj obtinut la jocul de echipa primeste ca premiu o vizita la o fabrica de recilclare pentru a observa procesul de transformare a deseurilor de ambalaje in produse noi.

În primul semestru al anului scolar 2012-1013, Laboratorul Verde al Reciclării a ajuns în 25 de orașe din țară și a implicat peste 4.800 de elevi din 52 de școli primare. În continuare, în cel de-al doilea semestru scolar, respectiv în perioada martie – iunie 2013, Caravana Laboratorul Verde al Reciclării va ajunge în alte 50 de şcoli din ţară, cuprinzând astfel circa 5.000 de elevi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii