Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Eco-Rom Ambalaje a lansat un serviciu prin care se pot calcula emisiile de gaze cu efect de seră reduse prin reciclare

Eco-Rom Ambalaje, una dintre cele mai importante organizații de preluare de la agenţii economici a obligațiilor de reciclare şi valorificare a deşeurilor de ambalaje, a lansat, în premieră în România, serviciul de calcul a emisiilor de gaze cu efect de seră (CO2) reduse prin reciclarea deșeurilor de ambalaje, potrivit reprezentanţilor acesteia.
colectare separata

Acest serviciu se adresează companiilor producătoare și importatoare de bunuri ambalate și este un instrument comun, implementat de către cele mai importante organizații de transfer de responsabilitate din 25 de țări din Uniunea Europeană.

“Iată că acum putem să demonstrăm cum industria producătoare de bunuri ambalate contribuie, prin îndeplinirea obligațiilor naționale de reciclare, la efortul pe care România îl face în domeniul Schimbărilor Climatice. Timp de doi am investit alături de colegii din strainatate în identificarea acestui instrument proactiv care cuantifică această contribuție pentru fiecare companie și o valorizează pe termen lung, atât la nivel reputațional, cât mai ales la nivel de impact asupra mediului. Doar anul trecut membrii Eco-Rom Ambalaje – peste 60% din industria producătoare de bunuri ambalate din România – au contribuit cu aproximativ 6% la reducerea gazelor cu efect de seră provenite din domeniul gestiunii deșeurilor.” a declarat Sorin Cristian Popescu, director general Eco-Rom Ambalaje.

În prezent, România este obligată să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 20% până în 2020.

În 2013, cele 353.521 tone de deșeuri de ambalaje reciclate în sistemul Eco-Rom Ambalaje prin contribuţia celor 2.849 de producători și importatori, au ajutat la reducerea a 209.405 tone de gaze cu efect de seră, ce ar fi putut fi generate în urma parcurgerii a peste 775 de milioane km de către un autoturism.

“Este foarte importantă apariția acestui serviciu, deoarece companiile se pot mândri cu partea lor de contribuție la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Consider că este un bun început ce ar putea conduce la o mai mare conștientizare și, de ce nu, în viitor poate vom asista chiar la angajamente voluntare din partea acestor companii.”  a declarat Lavinia Andrei, Președinte Terra Mileniul III.

Serviciul, deținut și implementat în România de Eco-Rom Ambalaje, se bazează pe noțiunea de „impact evitat”, respectiv pe calculul emisiilor de gaze cu efect de seră salvate prin înlocuirea materiei prime virgine cu materie primă secundară rezultată prin reciclare. De exemplu, producerea unui obiect din aluminiu reciclat folosește cu 95% mai puțină energie decât realizarea lui din materie primă virgină – astfel reducându-se substanțial emisiile de gaze cu efect de seră.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii