FacebookTwitterLinkedIn

250 de ani de istorie

Cel mai vechi imobil de pe această proprietate datează din 1776, istoria sa fiind legată la început de numele unor întreprinzători care au făcut avere în India. Mult mai târziu, Coworth House a trecut în posesia celui de-al 17-lea conte de Derby, iar după moartea sa, a fost școală catolică, apoi complex rezidențial și de birouri. Și-a regăsit strălucirea tot grație aristocrației, dar nu celei britanice, ci aceleia din Brunei. Este bine-cunoscută vocația Casei conducătoare din micul sultanat pentru lux. Brunei Investment Agency (BIA) a cumpărat câteva dintre cele mai căutate proprietăți și hoteluri istorice din lumea întreagă, între care, bineînțeles, The Dorchester, dar și Le Meurice, Principe di Savoia, Plaza Athénée, creând unul dintre cele mai luxoase lanțuri hoteliere, extins în orașe recunoscute drept centre glamour, precum Londra, Paris, Roma, Los Angeles etc.

Sporturile regale

Datorită The Dorchester Collection, Coworth Park Hotel intră în topul proprietăților definitorii pentru ideea de lux britanic. Niciuna dintre plăcerile englezilor nu este trecută cu vederea aici. Proprietatea trebuie vizitată mai ales de iubitorii de echitație. Grajdurile pot oferi acoperiș pentru 30 de cai, iar Coworth dispune de toată infrastructura necesară pentru poloul călare.

Împrejurimile sunt fermecătoare pentru că ne aflăm în comitatul Berkshire, suficient de aproape de Londra, cu toate atracțiile ei, și, totodată, izolați de iureșul vieții metropolitane. Coworth este în vecinătatea Parcului Windsor, fostul teren de vânătoare al monarhilor, traversat de celebra Long Walk ce duce la reședința reginei, castelul despre care englezii spun cu mândrie că este cel mai mare din întreaga lume, dintre cele încă locuite.

Dar mult mai aproape de Coworth Park se află Ascot, faimos pentru cursa regală de cai, eveniment foarte prețuit de aristocrația și elita financiară britanică și nu numai.

Iar dacă ești un fan al celuilalt sport nobil, golful, ei, bine, la Coworth te afli, practic, înconjurat de terenuri dedicate lui fie că e vorba despre Mill Ride Golf & Country Club, de Royal Ascot Golf Club sau de Wentworth.

O destinație pentru toate anotimpurile

Hotelul pune la dispoziție 70 de spații de cazare, dintre care 16 sunt apartamente. Farmecul arhitecturii originale a fost păstrat intact, camerele beneficiind de tavan înalt și ferestre largi. Nota de stil clasic contemporan este adăugată subtil de accentele ornamentale, în special de cele sculpturale.

Sunt trei restaurante la Coworth Park (unul dintre ele cu o stea Michelin), un spa modern cu propria Spatisserie, un bar și multe alte facilități (de exemplu, un helipad). Interesant de menționat este că proprietatea Coworth Park se plasează în topul celor mai inovatoare hoteluri din Marea Britanie. Da, aici, tradiția întâlnește inventivitatea pentru a face din acest hotel unul dintre cele mai ecologice din Regat, de fapt primul din categoria sa care a aplicat reguli stricte de producere și de conservare a propriei energii, generând un impact minim asupra mediului.

Dacă nu vrei să-ți petreci o săptămână întreagă la Coworth, merită să rămâi măcar două-trei zile cât pentru a te bucura de deliciile culinare pregătite de bucătari, de tratamentele la spa sau de multele atracții turistice ale împrejurimilor. Coworth este recomandat de către hotelieri drept o destinație pentru toate anotimpurile, nu doar pentru sezonul în care are loc celebra cursă de cai de la Ascot.

Este unul dintre locurile perfecte unde să deprinzi tipicul britanic și, mai mult, unde să înțelegi că, dincolo de reguli și tabieturi, stilul de viață din Arhipelag înseamnă în primul rând dragoste de natură, respect pentru plăcerile simple și apetit pentru luxul cu tradiție.