Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Auto |
|

Echipele Renault cooperează cu reprezentanții Comisiei Royal

După ce Agenția Americană de Protecția Mediului a dat publicității informația conform căreia un constructor auto de talie mondială folosea un software de tip Defeat Device, Guvernul francez a inițiat o Comisie Tehnică Independentă, potrivit unui comunicat de presă emis de grupul Renault.
Renault

Misiunea acesteia, supranumită Comisia Royal, este de a verifica dacă constructorii francezi au folosit software-uri similare în echiparea vehiculelor. 

În acest context, UTAC (Uniunea Tehnică a autovehiculelor, motocicletelor și bicicletelor) testează în prezent 100 de vehicule aflate în circulație, dintre care 25 sunt Renault. Cifra este proporțională cu cota de piață Renault în Franța. Până la sfârșitul lui decembrie 2015, se testaseră deja 11 vehicule, dintre care 4 Renault.  Testele le-au permis autorităților franceze să aibă un dialog bazat pe cifre și fructuos cu ingineria Renault.

Direcția Generală pentru Energie și Climă (DGEC), parte a Ministerului Ecologiei, Dezvoltării Durabile și Energiei, care reprezintă interlocutorul pilot al Comisiei Tehnice Independente, a afirmat deja că procedura în vigoare nu a detectat pe vehiculele Renault prezența vreunui software care falsifică informații.

Această concluzie este o veste bună pentru Renault, se mai arată în comunicat.

Testele din prezent permit anticiparea de soluții de îmbunătățire pentru vehiculele Renault care vor ieși de pe porțile uzinelor, dar și ale celor aflate în circulație, soluții pe care Grupul Renault a hotărât să le prezinte sub forma unui Plan de Emisii Renault, al cărui obiectiv este performanța energetică a vehiculelor noastre.

În paralel, DGCCRF (Direcția Generală a Concurenței, Consumului și a Înlăturării Fraudei) a decis să inițieze o altă anchetă – investigațiile fiind făcute atât pe vehicule, cât și pe situri – care să valideze elementele rezultate din analiza desfășurată de Comisia Tehnică Independentă.

Anchetatori DGCCRF s-au deplasat la sediul social al Renault, la Centrul Tehnic de la Lardy și la Technocentre Guyancourt.

Echipele Renault cooperează deplin cu reprezentații Comisiei Royal, dar și cu cei ai anchetei conduse de Ministerul Economiei.

După succesul de la COP 21, Renault își va accelera investițiile în soluții industriale utile protejării planetei.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii