Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Echipamente și tehnologie de 59 milioane euro la Magistrala 5 de metrou

UTI Grup a implementat la Magistrala 5 de metrou o infrastructură de echipamente şi de tehnologie de ultimă generaţie în valoare de 59 milioane euro.  
Acces metrou card contactless

UTI Grup a participat la realizarea acestui proiect, în asociere cu Astaldi, FCC Construccion şi Activ Group Management, informează Agerpres.

Responsabilităţile UTI Grup au fost de realizare a sistemelor şi instalaţiilor electroenergetice de medie şi joasă tensiune: instalaţii electrice de tracţiune (curent continuu), instalaţii de ventilaţie (introducere de aer proaspăt şi desfumare), instalaţii de stingere a incendiului, instalaţii sanitare, instalaţii de automatizare, SCADA şi telemecanică energetică, precum şi a instalaţiilor de curenţi slabi (detecţia incendiului, control al accesului, informare dinamică a călătorilor, televiziune cu circuit închis, ceasoficare, radiocomunicaţii şi telefonie) care asigură funcţionarea staţiilor şi a spaţiilor tehnice, precum şi a infrastructurii subterane de pe această magistrală.

Fiecare dintre cele 10 staţii de pe tronsonul Râul Doamnei-Eroilor al Magistralei 5 are 3 niveluri, iar la fiecare nivel există numeroase spaţii tehnice.

Iată care este infrastructură de echipamente şi de tehnologie de ultimă generaţie: 

-peste 20 km de fibră optică atât pe tunel, cât şi în cele 10 staţii; 

-410 camere video digitale, 122 de monitoare video instalate pe peroane şi 1 dispecerat de securitate; 

-80 de panouri de informare dinamică care afişează informaţii despre circulaţia trenurilor de metrou; 

-1.920 de difuzoare care asigură transmiterea informaţiilor de interes pentru călători prin mesaje vocale; 

-40 de sisteme de borne SOS, amplasate la nivelul peronului, care asigură iniţierea rapidă de apeluri de urgenţă către Dispeceratul central de securitate; 

-20 de sisteme de informare de tip infochioşc; 

-10 automate de vânzare şi de personalizare a cardurilor de transport contactless, dotate cu case de marcat fiscale; peste 1.300 km de cablu, 90 km de ţeavă şi 600 de hidranţi destinaţi instalaţiei de stingere a incendiului; 

-1.600 de panouri electrice şi 39 de transformatoare electrice integrate într-un sistem complex de automatizare a instalaţiilor electrice (SCADA); 

-23.000 de corpuri de iluminat; 40 de ventilatoare de mare putere: 15.000 mp de panouri pentru a asigura izolaţia fonică.

Valoarea totală a contractului este de 180 milioane euro, UTI implementând sisteme în valoare de 59 milioane euro. 

Compania a alocat o echipă dedicată de aproximativ 300 de specialişti din totalul de 1.200 implicaţi în implementarea proiectului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii