FacebookTwitterLinkedIn

Juriul a selectat 11 elevi excepționali din cadrul competiției, care vor participa în această toamnă la Conferința liderilor alumni JA de la Copenhaga, Danemarca.

Vlad Dinu și colegii lui de la Colegiul National I.L. Caragiale din București – Alin Ali Hassan, Dumitru Calin și Elena Laura Codin, coordonați de profesoara Mihaela Gavanescu – au format una dintre cele 37 de echipe de liceeni ce au concurat în finala europeană „Compania anului 2015” de la Berlin.

Echipele și-au prezentat proiectele de business în fața unui juriu format din personalități internaționale din mediul de afaceri și din cel academic.

Tinerii s-au calificat la finala europeană câștigând faza națională a competiției de antreprenoriat Junior Achievement cu aplicatia SmartRead, un soft educațional pentru smartphone ce își propune să revoluționeze modul în care elevii învață și profesorii predau.

SmartRead îi ajută pe elevi să se evalueze și să rețină mai multe informații din conținutul unui manual sau al unei cărți, prin intermediul unor teste. Aplicația poate fi folosită pentru orice disciplină și le este utilă și profesorilor, care pot obține informații detaliate despre modul în care elevii citesc și învață, permițându-le să creeze planuri personalizate de studiu.

„Pentru noi, participarea la ‘Compania anului 2015 a fost o experiență incredibilă’, nu numai prin faptul că am învățat să <<facem>> business și să lucrăm în echipa, dar și pentru că am cunoscut oameni cu adevărat deosebiți, cărora nu le e frică să arate ce gândesc, care nu se tem de eșec – oameni de succes”, a spus Vlad Dinu, reprezentant al echipei romanesti.

Marele premiu al ediției de anul acesta a competiției „Compania anului a revenit start-up-ului Rauteck din Germania, care a impresionat juriul cu un business sustenabil, bazat pe dezvoltarea unor produse din piese auto reciclate.

Vezi cine sunt noii membrii ai generației Forbes “30 sub 30”

Ei folosesc piesele metalice ale centurilor de siguranță pentru a produce desfăcătoare de sticle stilizate și transformă materialul textil al centurii în genți cu design original, mizând în promovarea business-ului lor pe ideea de autenticitate și sustenabilitate.

La nivel european, programul JA Compania a fost urmat în anul scolar 2014-2015 de peste 275.000 de elevi, care au învățat să înființeze și să conducă o companie, concepând planuri de business pentru produse și servicii reale.

În România, programul JA Compania este oferit gratuit elevilor liceu de peste 10 ani și este finanțat de mediul de afaceri din România și de Fundația Româno-Americana.

Peste 18.000 de elevi au beneficiat anul acesta școlar de programe de educație antreprenorială oferite de JA România.