FacebookTwitterLinkedIn

Se estimează că aproximativ 30% iau în considerare încheierea, pe parcursul următorului an, a unui parteneriat cu un furnizor de servicii financiare de tip fintech, în paralel cu actualele servicii bancare tradiționale cu care sunt obișnuiți.

La un an de la deschiderea biroului Ebury din România, sub conducerea lui Johan Gabriels, echipa locală este considerată cea mai performantă la nivelul rețelei, ajungând la un portofoliu de 250 de clienți. La aceștia se adaugă lunar, aproximativ 50 de clienți noi, corporații și întreprinderi mici și mijlocii. Biroul local a început în mai 2018 cu 5 angajați, pentru ca în prezent să numere 20 de analiști, 3 dintre ei fiind recent repatriați din alte țări europene.

„România ne-a întrecut toate așteptările privind numărul de clienți doritori să prospecteze alternative la serviciile bancare clasice. În mai puțin de un an, am depășit nivelul de ‘early adopters’, care reprezintă clienții care sunt cei mai deschiși în a adopta noile tehnologii, iar acum ne îndreptăm deja către ‘early majority’, o categorie substanțială de aproximativ 35% din target care mai întâi s-au informat, apoi au decis să își deschidă cont și să folosească noile servicii”, explică Johan Gabriels, Country Manager Ebury România și Bulgaria.

Citește și: Revolut depășește 250.000 de utilizatori la doar un an de la lansarea pe piața din România. Cine sunt utilizatorii și pe ce cheltuie banii?

Următorii doi ani vor aduce schimbări fundamentale în relația dintre beneficiar și prestatorul de servicii. Printre aceastea am putea enumera: tranzacții în timp real, servicii financiare personalizate nevoilor clientului, dispariția taxelor excesive sau punitive.

Potrivit statisticilor Ebury, mai puțin de 15% dintre importatorii și exportatorii din România au un plan de hedging, comparativ cu un procent de peste 60% al companiilor situate în țările din vestul Europei.

Înființată în Londra în anul 2009, Ebury oferă servicii de schimb valutar și finanțare pentru mai mult de 32.000 de companii din întreaga lume.