FacebookTwitterLinkedIn

Compania aeriană low-cost a declarat că va pune la dispoziția pasagerilor mai puține zboruri decât capacitatea de 40% pe care se aștepta să o folosească în ultimele trei luni ale anului. Decizia a fost luată după ce guvernul britanic a anunțat luni că a adăugat șapte insule grecești pe lista sa de carantinare obligatorie, informează The Telegraph.

Johan Lundgren, directorul executiv al easyJet, a declarat: „În urma impunerii unor restricții suplimentare de carantină pentru șapte insule grecești și a incertitudinii continue pe care aceasta o aduce pentru clienți, cererea va fi probabil afectată în continuare și, prin urmare, va fi mai mică decât se anticipase anterior”.

„Am solicitat guvernului să opteze pentru un sistem de carantină orientat, regionalizat și mai previzibil și structurat în urmă cu multe săptămâni, astfel încât clienții să poată face planuri de călătorie cu încredere”, a mai adăugat Lundgren.

Mai mult, Lundgren a solicitat eliminarea taxei aeriene de pasageri (APD) timp de cel puțin un an, reducerea taxelor de control al traficului aerian (ATC) și continuarea renunțării la regulile sloturilor .

EasyJet urmează exemplul rivalului său Ryanair în reducerea numărului de zboruri. Astfel noile măsuri impuse de guvern scad încrederea pasagerilor în turismul aerian.