Cautare
, Staff

Artă & Cultură |
|

Eastwards Prospectus participă la Artissima și LOOP cu prezentări Tania Mouraud și Pavel Brăila

Galeria Eastwards Prospectus participă în noiembrie la două târguri internaționale de artă: Artissima (2-4 noiembrie, Torino), cu o serie de lucrări istorice de Tania Mouraud, și LOOP (20-22 noiembrie, Barcelona), cu un video al lui Pavel Brăila.
 aboneaza-te
2Tania Mouraud_Memory_EP

La a treia sa participare la Artissima, după cele din 2015 și 2017, Eastwards Prospectus va fi singura galerie românească prezentă în secțiunea Back to the Future, dedicată redescoperirii unor pionieri ai artei contemporane.

Pentru că Artissima sărbătorește la această ediție 25 de ani de existență, secțiunea Back to the Future se concentrează pe perioada 1980-1994, reprezentând cei 15 ani care au precedat înființarea târgului – o ocazie rară pentru vizitatori de a descoperi direcțiile artistice de la acel moment și de a evalua impactul lor asupra practicilor actuale.

În acest context, Eastwards Prospectus prezintă lucrări din perioada 1988-1994 ale Taniei Mouraud, o figură majoră a artei contemporane franceze. De trei decenii, ea își canalizează interesul față de scrieri și plasticitatea limbajului într-un tip de lucrări pe care le numește „Ecritures”. Prezentarea de la Artissima se va axa pe mai multe compoziții în care cuvintele se formează pe peretele alb din forme negre stilizate. Un alt element important al prezentării va fi o pictură murală reprezentativă pentru demersul artistei de a explora scrierile la scară arhitecturală, prin intermediul unor cuvinte ale căror litere sunt alungite până la limita legibilității.

La LOOP Fair, fondat în urmă cu 15 ani ca primul târg dedicat descoperirii, promovării și achiziției de lucrări de artă video, Eastwards Prospectus va aduce în fața publicului videoul Kick Off (2010), al lui Pavel Brăila.

La originea sa se află amintirea jocurilor din copilărie, când Pavel Brăila bătea singur mingea afară, după orele de școală, până când prietenii lui ieșeau și ei să joace fotbal. Într-o formă simplă, dar de impact, artistul filmează o minge udă de fotbal care lovește în mod repetat ușa unui garaj, lăsând de fiecare dată o nouă urmă. Lovitură după lovitură, ușa devine o pânză pentru jucătorul nevăzut în care orice privitor se poate proiecta.

Foto:

Tania Mouraud, IS/SI, 1988, vopsea acrilică pe pânză, foto ©Tania Mouraud, prin amabilitatea artistei și a galeriei Eastwards Prospectus

Tania Mouraud, Memory, 1989, pictură murală, foto ©Tania Mouraud, prin amabilitatea artistei și a galeriei Eastwards Prospectus

Pavel Brăila, Kick Off, 2010, video HD + sunet, 5 min 13 sec, prin amabilitatea artistului și a galeriei Eastwards Prospectus

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii